Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Okačio kopačke o klin

Raphael Varane završio fudbalsku karijeru

varane
FOTO: Screenshot

Francuski defanzivac Raphael Varane (31), koji je u svojoj karijeri igrao za Real Madrid, Manchester United, ali i reprezentaciju Francuske, sa kojom je osvojio Svjetsko prvenstvo, odlučio je odlučio je prekinuti karijeru i penzionisati se.

Igrač koji je s Real Madridom (2011. – 2021.) osvojio sve što se moglo, a potom otišao u Manchester United, karijeru zaključuje kao igrač italijanskog prvoligaša Coma.

Neočekivan epilog

Na vrhuncu moći bio je procijenjen na 80 miliona eura (prema Transfermarktu), a za Real je odigrao 360 utakmica. Njih 95 skupio je kao igrač Manchester Uniteda, a 24 u dresu Lensa, u kojem je 2010. započeo profesionalnu karijeru. S Francuskom je bio svjetski prvak 2018. i finalist svjetskog prvenstva 2022. godine.

“U karijeri sam imao brojne izazove i suočavao sam se s njima i uzdizao se. Nevjerovatne emocije, posebni trenuci i sjećanja za cijeli život. Kad se osvrnem na to osjećam velik ponos i osjećaj postignuća”, poručio je Varane i dodao: “Objavljujem da se povlačim iz igre koju svi volimo.”

Stiglo vrijeme da se zaustavi

“Moji su standardi najviši, želim biti jak, ne samo prisustvovati. Potrebna je velika hrabrost da se poslušaju srce i instinkt. Želja i potreba dvije su različite stvari. Padao sam i uzdizao se hiljade puta, sad je stiglo vrijeme za zaustaviti se i skinuti kopačke”, napisao je i dodao:

“Ni za čime ne žalim i ništa ne bih mijenjao. Osvojio sam više toga no što sam mogao sanjati, ali više od svih trofeja i priznanja ponosan sam na to što sam se uvijek držao svojih principa i trudio se napustiti nešto u boljem stanju no što sam to zatekao. Ostajem u Comu, ali ne u kopačkama.”