Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

PSG potvrdio: Neymar mora na operaciju

neymar

Fudbalski klub Paris Saint-Germain, nakon što je danima tvrdio da postoji šansa da povrijeđeni Neymar zaigra protiv Real Madrida u revanšu osmine finala Lige šampiona, kasno sinoć je potvrdio da će Brazilac ipak, morati na operaciju, prenosi Anadolu Agency (AA).

Brazilski reprezentativac povrijedio se u nedjelju u prvenstvenom duelu sa Olympique Marseilleom. Potom su mediji objavili da je uganuo zglob i da mu je napukla jedna metatarzalna kost u stopalu, te da ga čeka operativni zahvat i pauza od skoro dva mjeseca. No, Unai Emery, trener PSG-a demantovao je takve navode.

“Nismo donijeli odluku da Neymar ide na operaciju, to nije tačno. Jutros sam imao sastanak sa doktorom i rekao mi je da Neymar ima uganuće. Pregledi su pokazali da postoji i malo napuknuće na petoj metatarzalnoj kosti. Vidjećemo u narednih nekoliko dana kako će teći njegov oporavak i zajedno s njim donijeti odluku hoće li igrati protiv Reala“, kazao je Emery u utorak.

Dan kasnije Neymar senior, otac sjajnog fudbalera, za brazilske medije je otkrio da PSG za da njegov sin neće igrati protiv Reala i da ga čeka pauza od šest do osam sedmica.

U večernjim satima istog dana stigla je i potvrda iz PSG-a, koji je objavio da će Neymar do kraja sedmice biti operisan u Brazilu.

“Nakon tri dana planirane medicinske njege donesena je zajednička odluka klupskog medicinskog osoblja i brazilskog reprezentativca da ode na operaciju“, objavili su iz PSG-a.

Ovo znači da će pariški klub u revanšu osmine finala Lige šampiona protiv Real Madrida igrati bez prve zvijezde. Susret će se igrati 6. marta na “Parku prinčeva“, a “kraljevski klub“ donosi prednost od 3:1.