Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Susret protiv Mađarske

Prekidamo li grozan niz: Barbarez traži prvu pobjedu na klupi Zmajeva

bih njemacka liga nacija
FOTO: Fena

Ovo je ključna utakmica za naše međusobne duele i tabelu. Opet se vraćamo na ono da treba biti realan, a mi ćemo pokušati sve da izborimo pozitivan rezultat. Zdravstveni bilten je uredan.

Reprezentativci BiH večeras u okviru četvrtog kola Lige nacija igraju najvažniju utakmicu ovog ciklusa. Protivnik izabranicima Sergeja Barbareza bit će selekcija Mađarske, s kojom smo prije mjesec dana u Budimpešti odigrali 0:0.

Pobjeda se postavlja kao imperativ, obzirom da ukoliko dođemo do trijumfa večeras, vjerovatno ćemo osigurati treće mjesto u našoj grupi i igrati baraž za ostanak u Ligi nacija protiv jedne od drugoplasiranih reprezentacija iz Lige B.

Trećim mjestom u Ligi A Lige Nacija bosanskohercegovački tim bi bio među 20 reprezentacija i imao bi dobre šanse za baraž.

Inače, selektor Barbarez je uoči utakmice kazao da je ovo prva meč-lopta.

“Ovo je ključna utakmica za naše međusobne duele i tabelu. Opet se vraćamo na ono da treba biti realan, a mi ćemo pokušati sve da izborimo pozitivan rezultat. Zdravstveni bilten je uredan. Malo smo umorni poslije prve utakmice, ali ima vremena za odmor. Bit ćemo spremni za utakmicu”, poručio je Barbarez.

Istovremeno treba naglasiti da bi večerašnji trijumf bio ujedno i prvi za Barbareza na klupi Zmajeva.

Također bi prekinuli i užasan niz, obzirom da u posljednjih devet uzastopnih utakmica nemamo pobjede.
Utakmica Bosna i Hercegovina – Mađarska se igra večeras s početkom u 20:45 sati.