Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premiership

Poraz Manchester Uniteda, Haalandov hat-trick protiv Ipswicha

haaland
Foto: X

Haaland je upotpunio svoj hat trick u 88. minuti tipičnim predatorskim finišem za svoj već četvrti gol ove sezone

Manchester United poražen je u posljednjem izdanju 2-1 protiv Brightona, a hat-trick Erlinga Haalanda doveo je prvaka Premier lige Manchester City do pobjede 4-1 protiv Ipswicha u subotu.

Ekipa Erika ten Haga ostala je šokirana golom Joaoa Pedra u petoj minuti sudačke nadoknade na stadionu Amex.

United je gobio nakon gola Dannyja Welbecka u 32. minuti, koji je pogodio nakon centaršuta Kaorua Mitome za svoj šesti pogodak u 16 nastupa protiv svog bivšeg kluba.

Amad Diallo izjednačio je za United nakon sat vremena, zabio je za udarac koji je odbijen od braniča Brightona Jana Paula van Heckea.

Joshua Zirkzee spriječio je Alejandra Garnacha da dovede goste u vodstvo u završnoj fazi kada je napadač Uniteda pogodio svog suigrača na liniji.

Zirkzee, pojačanje iz Bologne pred sezonu, bio je u ofsajdu i VAR je poništio pogodak.

Ostavši potpuno neopažen na drugoj stativi, brazilski napadač Pedro utrljao je sol na ranu Unitedu kad je pogodio nakon ubačaja Simona Adingre kako bi osigurao da trener Brightona Fabian Hurzeler zadrži svoj 100-postotni start nakon pobjede kod Evertona prošlog vikenda.

Ovaj 31-godišnji Nijemac najmlađi je stalni trener u istoriji Premier lige nakon što je stigao iz St Paulija zamijeniti Roberta De Zerbija u završnici sezone.

-Moj tim je zaslužio pobjedu. Ovi trenuci stvaraju uspomene i moramo uživati ​​u tome – rekao je Hurzeler.

Na stadionu Etihad, City je zabio tri puta u četiri minute kako bi preživio rani strah protiv novog prvoligaša Ipswicha.

Sammie Szmodics, koji je došao iz Blackburna pred kraj sezone, doveo je Ipswich u šokantno vodstvo u sedmoj minuti, natrčavši na dodavanje Omarija Hutchinsona i proguravši njegov udarac kroz Edersonove noge.

City je izjednačio kada je Leif Davis u 12. minuti napravio prekršaj nad Savinhom i dobio penal koji je Haaland s lakoćom realizirao.

Golman Ipswicha Arijanet Muric proveo je četiri godine u Cityju prije nego što je otišao 2022. i vratio se s poklonom za svoj stari klub, zadržavajući se u posjedu u 14. minuti kada je Kevin De Bruyne ukrao loptu i ubacio loptu.

City je postigao treći gol kada je nezaustavljivi Haaland prebacio De Bruyneovo spretno dodavanje pored Murica.

Njemački veznjak Ilkay Gundogan ušao je s klupe Cityja u drugom poluvremenu nakon što se u petak vratio u svoj bivši klub iz Barcelone na jednogodišnji ugovor.

Haaland je upotpunio svoj hat trick u 88. minuti tipičnim predatorskim finišem za svoj već četvrti gol ove sezone.

Veznjak Tottenhama Yves Bissouma ponovno je dobio naklonost trenera Angea Postecogloua jer je njegov sjajan udarac inspirirao poraz Evertona rezultatom 4-0 u sjevernom Londonu.

Bissouma se vratio nakon suspenzije od jedne utakmice nakon što je objavio video na društvenim mrežama koji ga je pokazao kako udiše dušikov oksid.

-Znate kako je to kad kaznite svoje dijete, a ono radi sve kako treba sljedeća dva dana? – rekao je Postecoglou o Bissouminom povratku.

Reprezentativac Malija iskoristio je svoju priliku u 14. minuti, pogodivši s ruba kaznenog prostora za svoj prvi ligaški pogodak za Tottenham u svom 52. nastupu.

Son Heung-min udvostručio je vodstvo Tottenhama u 25. minuti, natjeravši Jordana Pickforda na neugodnu pogrešku jer je Evertonov vratar bio prevaren od strane Južnokorejca zbog jednostavnog završetka.

Cristian Romero je u 71. minuti glavom pogodio za Tottenham. Son je postigao svoj drugi gol kliničkom završnicom šest minuta kasnije.

Trener West Hama Julen Lopetegui ostvario je prvu pobjedu u svojoj vladavini kada su u drugom poluvremenu golovi Tomasa Souceka i Jarroda Bowena zapečatili pobjedu od 2-0 protiv u Crystal Palaca.

Gol Alexa Iwobija u 70. minuti osigurao je Fulhamovu pobjedu od 2-1 protiv Leicestera na Craven Cottageu nakon što je Emile Smith Rowe u prvom poluvremenu za domaćine poništio Wout Faes.

Nottingham Forest je pobijedio 1-0 kod Southamptona zahvaljujući pogotku Morgana Gibbs-Whitea u 70. minuti.

Kandidat za naslov Arsenal putuju na Aston Villu u subotnjoj kasnoj utakmici.