Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Savladali Union St. Gilloisea

Pobjeda Fenera na otvaranju Lige Evrope, Džeko ušao u finišu utakmice, Livaković odbranio penal

Foto: Fenerbahče

Edin Džeko je u igru je ušao u 77. minuti kada je zamijenio En Nesyrija

Nogometaši Fenerbahčea uspješno su otvorili ovosezonsku Ligu Evrope te su na domaćem terenu s 2:1 svladali belgijskog predstavnika Union St. Gilloisea.

U uvodnom dijelu utakmice Union St. Gilloise je potpuno dominirao i gotovo se cijelo vrijeme igralo pred vratima hrvatskog reprezentativnog vratara Livakovića. Najbolju šansu gosti su imali u 17. minuti kada je zaprijetio Franjo Ivanović, donedavni igrač Rijeke.

Malo iskosa je Ivanović žestoko opalio, a Livaković je udarac odbranio te se lopta potom odbila u stativu, čime je spriječeno vodstvo belgijskog sastava. Fenerbahče je poveo u 26. minuti, kada je i sretno i spretno reagirao odbrambeni igrač Soyuncu i pogodio za 1:0.

Džeko ušao u finišu

U 73. minuti su gosti ostali s igračem manje nakon isključenja MacAllistera, a samo osam minuta kasnije, nakon udarca Tadića, u svoju je mrežu loptu ugurao Burgess.

U 92. minuti dogodio se novi obračun Livakovića i Ivanovića, u nadoknadi je dosuđen jedanaesterac za goste. Ali i tada se Livaković pokazao kao majstor za udarce s bijele tačke te je odbranio udarac hrvatskom napadaču. Cijelu tu situaciju je zakuhao domaći igrač Osayi-Samuel koji je tom prilikom zaradio drugi žuti karton.

Union St. Gilloise je ipak došao do počasnog gola, a strijelac je bio Sykes u 93. minuti.

Edin Džeko je u igru je ušao u 77. minuti kada je zamijenio En Nesyrija.

Rangers je zasluženo pobijedio u gostima Malmo 2:0 u susretu gdje je domaćin prvi puta pao nakon samo 56 sekundi. Toliko je trebalo gostima za prvi pogodak, a strijelac je bio Bajrami.

U ostatku utakmice Rangers je bio bolji, mogao je i ranije osigurati tri boda, ali je sve zaključeno u 76. minuti. Tada je McCausland zatresao domaću mrežu za konačnih 2:0.