Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Veliki derbi

Plemići idu kući pjevajući: Zrinjski pred punom Grbavicom nadigrao Želju

Foto: Damir Hajdarbašić / FK Željezničar

U narednom kolu Zrinjski će u Mostaru dočekati Široki Brijeg, dok će Željo igrati vječiti derbi protiv Sarajeva na Koševu.

Fudbaleri Zrinjskog večeras su u derbi susretu 7. kola Wwin lige BiH sasvim zasluženo pobijedili Želju na Grbavici.

Na kraju je bilo 2:0 za Plemiće koji su tako ostvarili i četvrti trijumf u sezoni. S druge strane bio je ovo drugi poraz za Želju, koji tako u lošoj atmosferi ulazi u naredno kolo i veliki gradski derbi protiv Sarajeva.

U prvom poluvremenu gledali smo izjednačen fudbal, a prave šanse tek u finišu. Nju su propustili fudbaleri Zrinjskog, tačnije Ćuze, koji je iz odlične pozicije šutirao preko gola.

Foto: Adem Ćatić / FK Željezničar

U drugom dijelu nastavio je Zrinjski sa konkretnijom igrom, a ponovo su zaprijetili preko Ćuzea, koji iz čiste situacije šutira pored gola.

U 61. minuti novi zicer za Zrinjski, ali udarac Mulahusejnovića odlazi pored stative.

Zasluženo vodstvo gostima iz Mostara donio je upravo Mulahusejnović u 66. minuti za 1:0.

Jednz od rijetkih prilika za Želju vidjeli smo u 82. minuti kada je Radovac šutirao, ali na njegovu žalost pogodio samo prečku.

Konačnih 2:0 za Zrinjski postavio je Ćavar u 91. minuti utakmice.

Ovom pobjedom Plemići su preskoćili tim s Grbavice i nalaze se na trećoj poziciji sa 13 osvojenih bodova, dok je Željo četvrti.

U narednom kolu Zrinjski će u Mostaru dočekati Široki Brijeg, dok će Željo igrati vječiti derbi protiv Sarajeva na Koševu.