Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pjanić: Brazil je prvi, a Hrvatska i Belgija potajni favoriti na Mundijalu

pjanic

Jedan od najboljih fudbalera s Balkana u 21. vijeku Miralem Pjanić iza sebe uspješnu sezonu s Juventusom, s kojim je ponovo postao šampion Italije, a ispred – možda i Barcelonu ili Real. Kako navode španski mediji, Katalonci su pitali koliko košta Pjanić i dobili odgovor 80.000.000 eura. Dok čeka rasplet pregovora, Pjanić je za Mozzart Sport iznio očekivanja pred Svetsko prvenstvo.

– Srbija posljednjih godina nije bila na prvenstvima, sad su zaslužili da budu tu, odigrali su dobre kvalifikacije, imaju dobre igrače i cilj im je da prođu grupu. Ali neće biti lako. Imaju dobrog selektora i mislim da će znati da pripremi igrače na najbolji način. Na tim utakmicama je inače motivacija svih na maksimumu, i na kraju će kvalitet pobediti. Nadam se da će i Srbija i Hrvatska proći grupu, rekao je bh. as.

Favoritom broj jedan vidi selekciju Brazila…

– Trenutno igraju kvalitetan, dobar fudbal. Dosta godina nisu tu gdje žele i sad imaju veliku želju da osvoje prvenstvo. Tu su i Njemačka i Španija prema kojima uvijek moraš imati respekta. Hrvatska ima fenomenalnu ekipu, oni kao autsajderi mogu dosta da pokažu na turniru. Imaju iskusne, kvalitetne igrače, mogu daleko da doguraju. Grupa im nije laka, Argentina, Island, s kojim su bili u kvalifikacijama… Ali po svemu, Hrvatska mora da prođe grupu i kasnije, od osmine finala, sve je moguće. Mogu da iznenade više od jednog, dodao je.

Osim našim zapadnih susjeda kao favorita iz sjene naveo je i reprezentaciju Belgije.