Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kraljevski klub

Perez potvrdio: Modrić ostaje još godinu dana u Real Madridu

real borussia modric
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Modriću ugovor istječe 30. juna, a prošle sedmice je rekao da se nada produženju nakon finala Lige prvaka

Realov predsjednik Florentino Perez rekao je u subotu navečer da će hrvatski nogometaš Luka Modrić igrati još godinu dana za Real Madrid.

-Siguran sam da će nastaviti igrati još jednu sezonu, u to niko ne sumnja, izjavio je Perez za špansku radijsku stanicu Cadena SER nakon osvajanja Lige prvaka.

-Jako smo zadovoljni što možemo nastaviti s njim još jednu sezonu jer je on jedna od velikih legendi koje ima ovaj klub, a ima ih mnog”, dodao je. Rekao je da je Modrić, 38-godišnji veznjak, također zadovoljan što će igrati za Real i iduće sezone.

Šesti pehar Lige prvaka za Modrića

Modriću ugovor istječe 30. juna, a prošle sedmice je rekao da se nada produženju nakon finala Lige prvaka. Kapiten hrvatske reprezentacije igra za “Kraljevski klub” od ljeta 2012. te je s njim osvojio 26 trofeja.

Real Madrid je u Londonu pobijedio sa 2:0 Borussiju Dortmund, a Modrić je igrao od 85. minute osvojivši svoj šesti pehara Lige prvaka.

-Osjećam veliki ponos, rekao je kratko Modrić na travnjaku tokom slavlja.

Perez je pohvalio sve igrače.

-Nije lako osvojiti Ligu prvaka. No čitav svijet poznaje ljubavnu priču između našeg kluba i tog natjecanja, napomenuo je predsjednik.

Real Madrid je rekorder s osvojenih petnaest naslova prvaka Europe.

-Ovo je početak kako bismo osvojili i šesnaesti naslov”, poručio je Perez.