Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mogu slobodno pregovarati

Ovo je paklena ekipa koja se od danas može sastaviti besplatno

mbappe instagram telefon
FOTO: Instagram / @k.mbappe
Kylian Mbappe

Niz je uglednih imena kojima na ljeto završava ugovorna obveza prema dosadašnjem klubu. Od njih 11 sastavili smo ekipu besplatnih

Ljubitelji nogometa i Football Managera najviše očekuju, današnji dan. 30. decembar je u njihovim bilježnicama podcrtan najdebljim flomasterom. Zato što se već danas može dogovoriti besplatni transfer direktnim pregovorima zainteresiranog kluba i igrača kojima ugovor ističe za tačno šest mjeseci, 30. juna iduće godine. Od danas, predzadnjeg dana aktualne godine, najviše su, dakle, na cijeni igrači kojima na kraju sezone ističe ugovor, piše Index.

Njih se tada može dovesti kao slobodne igrače, bez odštete. No već sada se ti transferi mogu dogovoriti, tako da igrači mogu riješiti zamjenu kluba ne samo bez obeštećenja nego i bez posrednika u vidu njihovog aktualnog poslodavca. Niz je uglednih imena kojima na ljeto završava ugovorna obveza prema dosadašnjem klubu. Od njih 11 sastavili smo ekipu besplatnih, mada ih ima još puno koji su zaslužili mjesto u njoj.

Alexis Meret (26), golman Napolija. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 15 miliona eura. Sjajan ulov bez odštete. Nezamjenjivi golman Napolija koji je osvojio prvi Scudetto od Maradonine ere pojačanje je za svaku ekipu.

Aaron Wan-Bissaka (26), desni bočni Manchester Uniteda. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 20 miliona eura. United ga je prije četiri godine kupio za 55 miliona eura i tako ga učinio šestim najskupljim defanzivcem svih vremena. Bio je najbolji ili među najboljim duel igračima i presretačima Premier lige, ali je nakon toga počeo dijeliti minutažu s Dalotom. Bez obzira na to, vrijedi dovođenja “on free transfer”.

Victor Lindelof (29), stoper Manchester Uniteda. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 18 miliona eura. U šest godina na Old Traffordu skupio je 249 nastupa za United, ali recimo da se poželio novih izazova.

Mario Hermoso (28), stoper Atletico Madrida. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 25 miliona eura. To znači da ju je zadržao u odnosu na valorizaciju prije četiri godine, kada ga je Atletico kupio za spomenuti iznos. Hermoso je nezamjenjiv u Simeoneovoj ekipiu, za koju je odigrao 151 meč i postigao 9 golova.

Leonardo Spinazzola (30), lijevi bočni Rome. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 7.5 miliona eura. Igrač koji je prošao sve u Serie A i B te reprezentaciji Italije, s kojom je osvojio Euro. Na posebno delikatnu poziciju u ovoj ekipi donosi iskustvo.

Luka Modrić (38), veznjak Reala. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 10 miliona eura.

Toni Kroos (34), veznjak Reala. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 14 miliona eura. Ako je unutra Modrić, onda mora biti i Kroos. Napisali smo da Nijemac u posljednje vrijeme “proživljava drugu mladost”, ali onda smo se sjetili da on uvijek igra “kao u najboljim godinama”.

Nicolas Pepe (28), desno krilo Trabzonspora. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 11 miliona eura. Arsenal ga je platio 80 miliona eura, Nenad Bjelica dao mu je priliku za spas karijere u klubu koji ne može više od četvrtog mjesta u Turskoj, a između toga prošle su samo četiri godine.

Marco Reus (34), ofenzivni veznjak Borussije Dortmund. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 7 miliona eura. Čini se protuprirodnim da legenda napusti klub za koji je u 409 nastupa postigla 166 i namjestila 124 gola, ali nogometni profesionalizam i naša želja da ga uklopimo u ovu ekipu nemaju milosti.

Kylian Mbappe (25), lijevo krilo PSG-a. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 180 miliona eura. Treba li više išta od ovog napisati? Ne treba.

Olivier Giroud (37), napadač Milana. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 4 miliona eura. Uz Girouda se gotovo po defaultu dodaje “jedan od najpodcjenjenijih nogometaša/napadača”. Girouda može podcijeniti samo onaj ko ne shvaća očito. Kakva je to igračina i golgeterčina.