Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Održan 25. Memorijalni turnir u malom nogometu “Smail Šikalo” (FOTO)

memorijal_smail_sikalo_1

Na sportskom terenu SRC „Braća Kadić“ u Boljakovom Potoku, od 20. do 24. juna, u organizaciji Udruženja Omladinski fudbalski klub Biser održan je 25. Memorijalni turnir u malom nogometu „Smail Šikalo“.

Ova tradicionalna manifestacija je sjećanje na heroje koji su dali neizmjerljiv doprinos u vremenu kada su se od agresora branili općina Novi Grad, Sarajevo i država BiH. Turnir nosi naziv po istaknutom komandantu, Zlatnom ljiljanu i heroju odbrambeno-oslobodilačkog rata Smailu Šikalu.

Na ovogodišnjem turniru učešće je uzelo 16 seniorskih selekcija, 16 selekcija veterana i 16 ekipa omladinskog pogona koji su se takmičili u četiri kategorije.

Pobjednik turnira u selekciji veterana je ekipa „OFK Biser 96“ koja je u finalu savladala ekipu MNK Centar rezultatom 5 naprema 0, dok je u selekciji seniora pobjedila ekipa „Balon dekor BH“ koja je u finalu savladala ekipu MNK Centar.

Tri najbolje plasirane ekipe u obje konkurencije dobile su pehare i medalje, dok su dodijeljene i pojedinačne nagrade i to:

Veterani
– Najbolji golaman Hadis Cernica – OFK Biser 96
– Najbolji strijelac Muamer Kurto – MNK Centar
– Najbolji igrač Aziz Turudija– OFK Biser 96

Seniori
– Najbolji golaman Milenko Ristivojević– Balon Dekor BH
– Najbolji strijelac Admir Fočo – Balon Dekor BH
– Najbolji igrač Adnan Tahirović – MNK Centar

Osim takmičarskih utakmica odigrane su i revijalna utakmica između ekipa veterana Starog Grada i veterana Novog Grada rezultatom 2 naprema 1.

Turnir je održan uz prisustvo velikog broja ljubitelja malog fudbala, koji su imali priliku uživati u odličnoj igri ekipa i pojedinaca.

Samir Čičak, predsjednik Upravnog odbora OFK Biser 96 zahvalio je u ime Organizacionog odbora 25. Memorijalnog turnira Smail Šikalo svim učesnicima turnira i načelniku Općine Novi Grad Sarajevo mr. Semiru Efendiću, koji je prisustvovao samoj završnici turnira i pobjedničkim ekipama i pojedincima uručio pehare i medalje, kao i ministru za boračka pitanja Kantona Sarajevo mr. Muharemu Fiši, i svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli da turnir protekne u sportskoj atmosferi.