Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nogomet u Premijer ligi BiH dobio novo pravilo: Domaći igrači mogu igrati i rukom (VIDEO)

sporne situacije – gosk

Godina je 2017., a sudije i dalje kroje ljestvicu bosanskohercegovačkog prvenstva.

Nakon što je prošle godine Zrinjski komičnim penalom u sudijskoj nadoknadi predzadnjeg kola osvojio titulu, mislilo se da ne može smješnije i jadnije. Ipak, svi su se prevarili, prenosi Index.hr.

Početak nove sezone donio je lakrdiju u Gabeli gdje je GOŠK s 2:1 slavio protiv Širokog. Sudija Dragan Petrović iz Banje Luke ponašao se kao da u Gabeli postoji nogometno pravilo prema kojem igrači GOŠK-a nogomet mogu igrati i rukom.

Pri rezultatu 0:0 lopta je pogodila jednog domaćeg igrača u ruku u kaznenom prostoru, a sudija je samo pokazao da se igra nastavi. U sudijskoj nadoknadi je igrač GOŠK-a rukom doslovno odbranio udarac gostiju, a ni to za Petrovića nije bio jedanaesterac.

Nakon utakmice trener Širokog Goran Sablić, nekadašnji igrač Hajduka i bivši hrvatski reprezentativac, obrušio se na sudiju te poručio da ga ne zanima hoće li ga zbog komentiranja sramotnog suđenja kazniti NSBiH.

“Samo neka kažnjavanju, s guštom ću platiti kaznu, ali ovo nema nikakvog smisla…”

Je li Elvedin Begić još uvijek predsjednik NSBiH?

Poznavajući kako je do sada na ovakve situacije reagovao NSBiH pod vodstvom Elvedina Dine Begića, dogodit će se – ništa.