Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vraća se iz Barce

Neočekivani potez Guardiole: Ilkay Gündogan se vratio u Manchester City

Foto: Screenshot/X

Gündogan je također osvojio pet naslova Premier lige s ‘Građanima’ Pepa Guardiole tijekom svog prvog razdoblja između 2016. i 2023., prije nego što se prošlog ljeta pridružio Barci kada mu je istekao ugovor

Njemački veznjak Ilkay Gündogan vratio se u Manchester City godinu dana nakon odlaska u FC Barcelonu, objavio je u petak engleski klub s kojim je kao kapiten osvojio Ligu prvaka 2023. godine.

Budući broj 19 “potpisao je jednogodišnji ugovor s klubom”, priopćio je četverostruki engleski prvak.

-Kada napustite ovo mjesto shvatite što ste imali, koliko je ovo razdoblje bilo nevjerovatno, koliko je ovaj klub sjajan, najbolji klub na svijetu, komentirao je Gündogan u videu koji je postavio Manchester City.

Legenda “Građana”

Gündogan je također osvojio pet naslova Premier lige s ‘Građanima’ Pepa Guardiole tijekom svog prvog razdoblja između 2016. i 2023., prije nego što se prošlog ljeta pridružio Barci kada mu je istekao ugovor.

Tokom tih sedam godina Gundogan je dres Cityja nosio 304 puta, a zabio je 60 golova. Bivši kapiten njemačke reprezentacije, za koju je odigrao 82 utakmice, ostao je samo godinu dana u FC Barceloni.

​​-Dao sam sve da odbranim ekipu i klub na najbolji mogući način tokom teške sezone i radovao sam se pomoći svojim suigračima tijekom nove kampanje, poručio je 33-godišnji Gundogan navijačima Barcelone.

-Odlazim u teškoj situaciji, ali ako moj odlazak može finansijski pomoći klubu, čini me malo manje tužnim, objasnio je bivši veznjak Borussije Dortmund, koji je u ponedjeljak objavio da završava karijeru u reprezentaciji.

Odlazak Gundogana zapravo je odgovor na ekonomsku potrebu Barce, koja je dužna ostaviti igrače kako bi mogla registrirati novake, kao što je trenutno slučaj sa španjolskim krilnim igračem Danijem Olmom.