Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otišao preko bare

Nenormalna cifra: Evo koliko će Pochettino zarađivati u Americi

Foto: Twitter
Mauricio Pochettino

SAD će sljedeće prijateljske utakmice igrati protiv Paname 12. septembra i Meksika tri dana kasnije.

Bivši trener Chelseaja i argentinski stručnjak Mauricio Pochettino, imenovan je za novog slektora fudbalske reprezentacije SAD-a.

Naime, Pochettino je klupu londonskog kluba napustio u maju nakon jedne sezone, a sada će preuzeti američku reprezentaciju uoči Svjetskog prvenstva 2026., koje će zajednički organizovati Meksiko, Kanada i Sjedinjene Države.

Kako javlja ESPN, Pochettino će u dvije godine, koliko je ugovorom vezan, zaraditi 12 miliona dolara, što će biti najveća zarada za jednog selektora u historiji američke fudbalske reprezentacije. Njegovo dovođenje sponzoriraju dvojica američkih milijardera Kenneth C. Griffin i Scott Goodwin.

Argentinac je rekao da njegova odluka da se pridruži američkom fudbalu nije bila samo zbog fudbala već i zbog puta na kojem je reprezentacija i nije mogao propustiti priliku.

“Energija, strast i glad da ovdje postignem nešto zaista historijsko, to su stvari koje su me inspirisale. Vidim grupu igrača punih talenta i potencijala, a zajedno ćemo izgraditi nešto posebno na što će cijela nacija biti ponosna”, rekao je Pochettino na predstavljanju medijima.

SAD će sljedeće prijateljske utakmice igrati protiv Paname 12. septembra i Meksika tri dana kasnije.