Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sjajan posao

Nenad Bjelica se već isplatio Dinamu, dovoljne su bile samo dvije utakmice

nenad bjelica
Foto: Marko Lukunic / Pixsell
Nenad Bjelica

Dinamo Zagreb je za bod protiv Monaca zaradio 700 hiljada eura, dok je za pobjedu protiv Red Bulla dobio 2,1 milion eura

Zagrebački Dinamo je u Salzburgu pobijedio Red Bull 2:0 i došao do prve gostujuće pobjede u Ligi prvaka nakon 26 godina i susreta s Ajaxom u Amsterdamu. Golove su postigli Sandro Kulenović i Bruno Petković, a Dinamo je tom pobjedom stigao do učinka od četiri boda u tri utakmice i trenutno drži 22. mjesto, koje vodi u nokaut-fazu.

Zanimljivo, Dinamo je sad ispred Bayerna, koji ga je u prvom kolu pobijedio čak 9:2.

Ta utakmica koštala je posla Sergeja Jakirovića, a na klupu se vratio Nenad Bjelica, koji je uspio dignuti ekipu i uzeti četiri boda kad se tome malo ko nadao.

Dinamo je za bod protiv Monaca utržio 700 hiljada eura, dok je za pobjedu protiv Red Bulla dobio 2,1 milion eura. Dinamo je dakle samo od UEFA premija u grupnoj fazi dosad osvojio 2,8 miliona eura otkako mu je Nenad Bjelica trener.

To znači da se hrvatski stručnjak već sad isplatio Dinamu. Naime, Bjelica zarađuje oko 1,2 miliona eura godišnje, a ugovor je potpisao do 2026. godine.

Tako će Dinamo na Bjelicu i njegov štab potrošiti oko 2,4 miliona eura, a dosad je klub s njim na klupi zaradio čak 400.000 eura više.