Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

marakana

Na utakmici Lige prvaka odata počast ubijenim srpskim teroristima, klub čeka žestoka kazna

navijaci zvezde delije teroristi
FOTO: Screenshot

Uz veliku sliku samostana Banjska, kraj kojeg su ubijeni, navijači Zvezde su razvili slike dvojice ubijenih

Sukob srpskih terorista i kosovskih snaga sigurnosti u selu Banjska u općini Zvečan i dalje je top tema u Srbiji i na Kosovu ali i na Balkanu.

Podsjećamo, ubijen je jedan pripadnik kosovske policije i trojica srpskih napadača. Više srpskih terorista je uhapšeno. Kosovska policija pronašla je i veliku količinu oružja s kojim su teroristi došli na Kosovo.

Među ubijenim teroristima je i bivši tjelohranitelj Aleksandra Vulina, aktuelnog šefa srpske Bezbjednosno-informativne agencije (BIA).

Odgovornost za napad na sebe je preuzeo ključni čovjek Aleksandra Vučića za Kosovo, sumnjivi biznismen Milan Radoičić. Vlasti u Beogradu negiraju da su imale išta s napadom, iako je u to teško povjerovati. Uhapsili su pa pustili Radoičića.

A širom Srbije slave se ubijeni pripadnici terorističke grupe. Jučer je i u Bijeljini osvanuo mural podrške.

A, sinoć je ista poruka poslana i tokom utakmice Lige prvaka.

Naime, navijači beogradske Crvene zvezde podršku ubijenim teroristima iskazali su tokom utakmice Lige prvaka protiv Young Boysa na beogradskoj Marakani.

Početkom drugog poluvremena navijači Zvezde razvili su koreografiju u njihovu čast. Uz veliku sliku samostana Banjska, kraj kojeg su ubijeni, navijači Zvezde su razvili slike dvojice ubijenih, Igora Milenkovića i Bojana Mijailovića, a ispod su bila napisana njihova imena.

Spomenuta dvojica su navodno bili navijači Crvene zvezde.

UEFA strogo zabranjuje propagandu terorista i njihovih djela na utakmicama koje organizira. Ako je delegat prijavio koreografiju, a vrlo vjerovatno jeste, Zvezda će biti ozbiljno kažnjena.