Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Veliki sukob

Navijači se potukli na autoputu, pretrčavali trake i zaustavili saobraćaj

tuca navijaci autoput
Foto: Screenshot/ HAK

Navijači Hajduka su putovali prema Puli na utakmicu Istre i Hajduka, dok su navijači Rijeke bili na putu za Osijek

Nedjeljni program Supersport HNL-a imao je neželjenu uvertiru. Društvenim mrežama proširile su se fotografije i snimke sukoba između navijača Hajduka i Rijeke na autocesti u Hrvatskoj.

Navijači Hajduka su putovali prema Puli na utakmicu Istre i Hajduka, dok su navijači Rijeke bili na putu za Osijek. Sve je rezultiralo sukobom na autocesti kod čvora Vrata. Huligani su pritom pretrčavali trake i zaustavili saobraćaj, pišu sportske.hr.

Oko incidenta se oglasila Policijska uprava primorsko goranska. Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

“Danas oko 15.30 na čvoru Vrata došlo je do tučnjave u kojoj je učestvovalo više osoba. Prema dosadašnjim saznanjima u tučnjavi su učestvovali pripadnici dviju navijačkih grupa.

Brzom intervencijom policije spriječen je daljnji sukob i nastanak veće materijalne štete.

Dio učesnika ovog događaja je priveden te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje. Osobama povrijeđenim u tuči bit će pružena odgovarajuća ljekarska pomoć.

Policija nastavlja s utvrđivanjem svih relevantnih okolnosti i činjenica te učesnika ovog događaja”, napisali su.

Nakon tri odigrana kola Hajduk i Rijeka imaju sedam bodova. Hajduk je upisao domaće pobjede protiv Slaven Belupa i Varaždina, dok su remizirali u gostima kod Lokomotive. Rijeka je na Rujevici svladala Lokomotivu i Istru te je odigrala neriješeno protiv Varaždina.

Rijeka je i dalje “živa” u evropskim takmičenjima. Tamo ju čeka uzvrat playoffa Konferencijske lige protiv Olimpije u Ljubljani. Prvi susret na Rujevici završio je 1:1.