Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nakon utakmice sa slovenijom

Navijači izviždali Engleze, Souhgatea gađali plastičnim čašama

Foto: Screenshot/X

Southgateova ekipa je izviždana, a neke prazne čaše su bačene na šefa Tri lava nakon još jednog nastupa ispod očekivanja

Reakcije nekih navijača Engleske na nastup tima na Euru 2024 “stvaraju neobično okruženje” koje “izaziva problem za grupu”, kaže menadžer Gareth Southgate, prenosi BBC.

Njegova ekipa je u utorak završila na vrhu Grupe C nakon remija bez golova protiv Slovenije, nakon također neriješenog rezultata 1-1 s Danskom u prethodnoj utakmici grupne faze.

Izviždana ekipa

Southgateova ekipa je izviždana, a neke prazne čaše su bačene na šefa Tri lava nakon još jednog nastupa ispod očekivanja.

-Neću odustati od toga. Najvažnije je da navijači ostanu uz tim – rekao je on.

Engleskoj je poništen rani pogodak Bukaya Sake zbog ofsajda, ali nisu učinili ništa više što bi stvorilo probleme slovenskom vrataru Janu Oblaku.

Southgate je rekao da “razumije” zašto su navijači izrazili svoje nezadovoljstvo razočaravajućim nastupima i rezultatima, koji uključuju pobjedu od 1:0 nad Srbijom u njihovoj prvoj utakmici turnira.

Navijači su ismijavali Englesku na ulasku u poluvrijeme jer nisu uspjeli riješiti rezultat. Southgate je naišao na još jedan negativan odgovor dok je odlazio pljeskati navijačima na kraju utakmice, dok su plastične čaše bacane u njegovom smjeru.

-Razumijem narativ prema meni i to je bolje za tim nego da je prema njima – dodao je.

-Ali to stvara neuobičajeno okruženje za rad. Nisam vidio nijednu drugu momčad koja se kvalificirala i primila slično. Razumijem to, neću odustati od toga, ali sam jako ponosan na igrače za kako djeluju unutar njega – rekao je Southgate.