Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

saopćenje

Naredba iz Saveza: Željo mora osigurati mjesto za navijače Veleža

Željezničar i Sarajevo na Grbavici odigrali 2:2, derbi s tribina pratio Zoran Mamić
FOTO: PIXSELL

Fudbalski klub Željezničar otkrio je kakvi se radovi vrše na Grbavici te pojasnio da je odluku o tome da gostujući navijači Veleža prisustvuju sutrašnjoj utakmici donio Komitet za takmičenje Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

“Kao odgovoran sportski kolektiv, FK Željezničar je 10. aprila poslao obavijest MUP-u Kantona Sarajevo da se na stadionu Grbavica izvode radovi na sanaciji vodovodne mreže te da isti neće biti završeni do odigravanja polufinalne utakmice Kupa BiH zbog čega klub nije u mogućnosti osigurati adekvatne uslove za prijem, siguran ulazak na stadion i boravak gostujućih navijača. Naime, na dijelu ulaza za gostujuće navijače, kao i cijelom dužinom sjeverne tribine prema zapadnoj tribini stadiona Grbavica vršeni su iskopi vodovodne mreže, tako da se oko stadiona, na samim ulazima još uvijek nalazi veliki broj kamenica i drugih tvrdih predmeta”, pojasnili su iz kluba s Grbavice.
Plavi su o svemu obavijestili nadležne organe i Fudbalski klub Velež.

“Iako smo kao sportski kolektiv dužni osigurati sigurne uslove za boravak gostujućih navijača, zbog činjenice da se radovi ne izvode u organizaciji kluba te da ne možemo uticati na sanaciju terena oko stadiona, smatrali smo obaveznim obavijestiti nadležne organe, kao i sportske prijatelje FK Velež, da klub nije u mogućnosti osigurati adekvatne uslove za siguran prijem i boravak gostujućih navijača. Iako smo očekivali odgovornost u ponašanju svih nadležnih organa jer bi sigurnost gledalaca trebala biti na prvom mjestu, Komitet za takmičenje NS BiH je danas donio zaključak kojim se FK Željezničar obavezuje da osigura prijem navijača FK Velež na stadionu Grbavica”, dodali su.

Revanš utakmica polufinala Kupa BiH između Željezničara i Veleža igra se sutra na stadionu Grbavica s početkom u 18:30 sati.

Rođeni iz Mostara su u prvoj utakmici ostvarili pobjedu rezultatom 1:0, a u drugom polufinalu Zrinjski brani prednost od 3:0 protiv Tuzla Cityja.