Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Napadač Željezničara seli na Tušanj, sutra se priključuje ekipi Slobode

haracic gol
FOTO: FK Željezničar
Dženan Haračić prelazi u Slobodu

Ranije je nastupao i za GOŠK, Metalleghe, Čapljinu, Jedinstvo iz Bihaća, Iskru iz Bugojna, Zvijezdu Gradačac, Segestu, Slaven Belupo, Neretvanac i Koprivnicu

Nakon završnog dijela priprema na Zlatiboru, fudbaleri tuzlanske Slobode vratili su se u Tuzlu gdje će nastaviti pripreme za novu sezonu Premijer lige BiH. Sloboda će sutra dobiti još jedno pojačanje. Ekipi će se priključiti dosadašnji napadač FK Željezničar Dženan Haračić.

Haračić je u prethodne dvije sezone nosio dres tima sa Grbavice, a za Plave je odigrao 53 utakmice i postigao devet golova.

Načelno je dogovorio sve sa Slobodom, te će sutra put Tuzle, a očekuje se da će završni dio pregovora obaviti sutra, te zatim vjerovatno odraditi i novi trening sa novim saigračima.

Dženan Haračić je dva puta bio prvi strijelac Prve lige FBiH i to u sezoni 2020/21, te 2021/22, što je bila najbolja preporuka Željezničaru.

Ranije je nastupao i za GOŠK, Metalleghe, Čapljinu, Jedinstvo iz Bihaća, Iskru iz Bugojna, Zvijezdu Gradačac, Segestu, Slaven Belupo, Neretvanac i Koprivnicu.