Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mourinho kritikovao navijače: Do gola ih nisam ni primijetio

mourinho

Menadžer Jose Mourinho je kritikovao navijače Manchester Uniteda zbog slabe podrške ekipi na utakmici Premiershipa s Leicesterom, javlja Anadolu Agency (AA).

Golovima Marcusa Rashforda i Marouanea Fellainija u drugom poluvremenu United je upisao treću pobjedu na startu prvenstva. Novu pobjedu bez primljenog gola gledao je 75.021 navijač, ali je Mourinho nakon utakmice rekao kako je tek gol Rashforda razbudio publiku na Old Traffordu.

“Nisam vidio prvi gol. Razgovarao sam s Jesseom Lingardom koji je trebao ući na teren. Vidio sam loptu i mreži i momke kako skaču. To je bio prvi put da vidim publiku. Bili su veoma tihi. Lako mi je bilo shvatiti da je pao gol, jer sam prvi put primijetio da je stadion pun”, rekao je portugalski stručnjak.

Mourinho nije propustio priliku da prokomentariše igru Jamesa Vardyja protiv Arsenala u prvom kolu, kada je postigao dva gola, i njegove ekipe.

“Vardy je veoma opasan igrač. Rekao bih jedan od najopasnijih u Premier ligi. Je li bio opasan protiv nas? Nije. Zašto? Jer smo ga dobro kontrolisali. Je li Leicester bio opasan protiv Arsenala? Da. Gledao sam utakmicu puno puta. Jesu li bili opasni protiv nas? Ne. Zašto? Zbog nas. Imali smo dobru utakmicu”, rekao je Mourinho