Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

fabrizio romano javlja

Mourinho i Džeko ponovo zajedno? To je gotova stvar

mourinho i dzeko
FOTO: AS Roma
Mourinho i Džeko dok su zajedno bili u Romi

Mourinho stiže u Fenerbahče koji je sezonu turskog prvenstva završio na drugom mjestu s 99 bodova, tri manje od prvaka Galatasaraya.

Jose Mourinho novi je trener Fenerbahčea, javlja najpoznatiji nogometni insajder Fabrizio Romano i dodaje da je Portugalac s turskim velikanom potpisao ugovor do juna 2026. godine. Mourinho je bez posla bio od januara ove godine, kada je dobio otkaz u Romi. Ne bude li promjena u ljetnom prijelaznom roku, Mourinho će tako postati i trener bh. reprezentativcu Edinu Džeki.

Turski mediji pisali su da je Mourinho nakon inicijalnih razgovora s vodstvom Fenerbahčea kontaktirao upravo bosanskohercegovačkog napadača Edina Džeku i brazilskog veznjaka Freda. Obojicu je trenirao u prošlosti, u Romi i Manchester Unitedu, te je obojicu navodno pitao kakva je situacija u klubu, a očito mu se njihov odgovor svidio.

Fenerbahče odigrao nestvarnu sezonu

Mourinho je jedan od najboljih trenera 21. stoljeća. Vodio je Benficu, Leiriju, Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid, Manchester United, Tottenham i Romu. Četiri puta proglašen je najboljim trenerom godine, dvaput je osvojio Ligu prvaka, a tome je dodao još 26 drugih klupskih trofeja.

Fenerbahče je ovu sezonu turskog prvenstva završio na drugom mjestu s 99 bodova, tri manje od prvaka Galatasaraya.

U Konferencijskoj ligi stigao je do četvrtfinala, gdje ga je izbacio budući osvajač takmičenja Olympiacos. Ispao je u istoj fazi turskog kupa od Ankaragucua, dok ga je Galatasaray savladao u domaćem superkupu.