Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga prvaka

Monaco srušio favoriziranu Barcu, Brest i Atletico slavili pobjede

Foto: Facebook / Monaco

U večernjem terminu širom Evrope odigrane su još četiri utakmice prvog kola Lige prvaka.

U večernjem terminu širom Evrope odigrane su još četiri utakmice prvog kola Lige prvaka.
Svakako da je najveće iznenađenje poraz Barcelone u Monacu, kod istoimenog domaćina rezultatom 2:1.

Ključni detalj utakmice desio se već u 11. minuti kada je Barca ostala bez Erica Garcije, koji je nakon grubog starta zaradio direktan crveni karton.

U takvoj konstalaciji snaga, Barca nije mogla pružiti dostojniji otpor, a “Kneževi” su poveli već u 16. minuti, a strijelac je bio Akliouche.

Barca je u jeku napada domaćina stigla do izjednačenja, a strijelac u 28. minuti bio je Yamal.
I pored dominacije do kraja prvog dijela, domaćini nisu uspjeli doći do još jednog gola, te se na odmor otišlo pri rezultatu 1:1.

U drugom dijelu gledali smo manje-više sličan fudbal kao u prvom, dakle terensku nadmoć na terenu domaćina, koja je krunisana golom u 71. minuti kada je pogodio Ilenikhena.
Ostalo je do kraja 2:1 za Kneževe. Bio je to prvi poraz u sezoni za Katalonce, koji inače u Primeri su vodeći tim sa pet pobjeda.

Atalanta je na svom terenu dočekala Arsenal, a susret je završio 0:0. Vrijedi istaknuti da je italijnski tim promašio i penal.

Naš Sead Kolašinac je za Atalantu odigrao cijeli susret.

Atletico Madrid je na Wanda Metropolitano stadionu teškom pobijedio slavio protiv Leipziga rezultatom 2:1. Gosti su šokirali krcati stadion već u 4. minuti, a strijelac je bio sjajni Benjamin Šeško.

“Jorgandžije su do izjednačenja stigle u 28. minuti, a strijelac je bio Griezmann. Konačnih 2:1 za tim Diega Simeonea postavio je Gimenez u 90. minuti, za veliko slavlje, kako među igračima, tako i na tribinama.

Na kraju francuski Brest je stigao do historijske pobjede u Ligi prvaka, a večeras su na svom terenu savladali Sturm.

Brest je poveo u 23. minuti preko Magnettija. Izjednačenje Sturma stiglo je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena kada je vlastitu mrežu pogodio Fernandes.

Ipak u 56. minuti Sima pogađa za Bres za 2:1, što se na kraju ispostavio i kao konačan rezultat.

Standings provided by Sofascore