Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mihojević: Ponoviti igru iz drugog poluvremena

mihojevic345

Nogometaši Sarajeva 6. jula na Koševu protiv moldavske ekipe Zaria Balti igraju revanš susret 1. pretkola Evropske lige.

U prvoj utakmici “Bordo” tim je u gostima poražen sa 2:1, iako je po opštem mišljenju zaslužio i bolji i rezultat.

Kapiten Sarajeva Marko Mihojević, strijelac gola u Moldaviji, kazao je da ostaje “žal zbog propuštenih prilika”.

– Zasigurno nećemo pogriješiti ako kažemo da je Sarajevo bilo bolje, te da smo u najmanju ruku zaslužili nerješen rezultat. U drugom poluvremenu smo pokazali kako trebamo igrati protiv ovog protivnika. Prvi dio susreta nismo dobro otvorili, no nakon pauze u poluvremenu i našeg dogovora u svlačionici izašli smo odlučnije i odigrali jako dobro poluvrijeme, u kojem smo i postigli gol. Igra u drugom dijelu je vodilja kako to treba da izgleda i kada sumiramo čitavu utakmicu, No, šta je tu je, imamo sada imperativ pobjede pred revanš na Koševu, pred našim navijačima i vjerujem se da ćemo uspjeti da izborimo prolazak u narednu rundu takmičenja – rekao je Mihojević.

On je pozvao navijače Sarajeva na predstojeći susret na Koševu, rekavši da je njihova podrška od velikog značaja.

– Imali smo podršku naših navijača u Moldaviji, na ovom dalekom putovanju i to nam mnogo znači. Vjerujem da će naš stadion u četvrtak biti dobro ispunjen. Za mene, kao igrača koji je prošao kroz omladinske ekipe Sarajeva velika je čast nositi dres kluba u jednoj evropskoj utakmici, pred našim navijačima, na našem stadionu i motivisani smo da ostvarimo pobjedu. Pozivam navijače da nas podrže u četvrtak i dođu u velikom broju na utakmicu – zaključio je Mihojević.

Susret će se igrati u četvrtak, 6. jula sa početkom u 20.00 sati na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase”.