Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mignolet produžio ugovor sa Liverpoolom do 2021. godine

Simon Mignolet

Belgijski reprezentativni golman Simon Mignolet produžio je saradnju sa Liverpoolom na još pet godina. Novi ugovor za klub s „Anfielda“ tako ga veže do ljeta 2021. godine.

Belgijanac je u Liverpool stigao 2013. godine iz Sunderlanda za devet miliona funti. Tokom ove sezone mnogi su osporavali njegov kvalitet i tražili mu zamjenu na golu „redsa“, pa se među kandidatima čak spominjao i bh. reprezentativac Asmir Begović, koji je rezerva u Chelseaju. Međutim, produžetkom saradnje sa Mignoletom iz Liverpoola su jasno dali do znanja šta misle o svom čuvaru mreže.

„Znam da potpisivanje novog ugovora donosi i veću odgovornost. Dolazim u godine za koje se kaže da su najbolje za golmane. Trudiću se da naporno radim sa trenerom golmana i ostalim osobljem kako bi opravdao povjerenje koje mi je klub ukazao“, rekao je Mignolet za britanske medije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Od dolaska u Liverpool belgijski golman upisao je 122 nastupa u svim takmičenjima. Na golu nacionalnog tima stajao je 17 puta, a prethodno je prošao sve starosne selekcije Belgije.