Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Menalo pred Ordabasy: Nema razloga za strah

sarajevo siroki3

Pred Širokim Brijegom je još jedna evropska avantura. Nakon prošlogodišnjeg ispadanja od malteške Birkirkare, voljom žrijeba Širokobriježani su ovo puta za protivnika dobili kazahstanski Ordabasy. Mladi Luka Menalo s optimizmom dočekuje utakmicu u kojoj bh. predstavnik ima jasna očekivanja.

– Igramo pred našim navijačima i samim tim moramo tražiti pobjedu bez primljenog pogotka, kratko i jasno je izjavio 21-godišnji napadač.

Mladi Čapljinac jedan je od najboljih igrača kluba s Pecare, ali i jedan od najboljih mladih igrača u Bosni i Hercegovini koji je bio najbolje ocijenjeni igrač u mladoj reprezentaciji BiH u susretu kvalifikacije protiv Švicarske.

Također, proglašen je za najboljeg mladog igrača u prošloj sezoni Premijer lige BiH, a trener Goran Sablić na njega će ozbiljno računati i u ovoj sezoni te u nadolazećoj utakmici prvog pretkola Europske lige protiv kazahastanskog Ordabasyja.

– Ne plašimo se nikoga, pa ni Ordaasyja. Razloga za strah nema pogotovo na Pecari. Svaki trening dobijamo nove informacije o njima, tako da stručni štab radi odličan posao što se toga tiče, samouvjereno je odgovorio najskuplji igrač Plavo-bijelih.

Susret Široki Brijeg – Ordabasy na rasporedu je sutra s početkom od 20.30 sati na stadionu Pecara.