Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Menadžer Cardiff Cityija imenovan u Upravni odbor FK Sarajevo

Ken Choo

U svečanom salonu “Svetozar Vujović” u prostorijama Fudbalskog kluba Sarajevo, u subotu je održana vanredna sjednica Skupštine FK Sarajevo, na kojoj su prisutni delegati donijeli odluke o restrukturiranu upravljačkih organa kluba, te izmjenama i dopunama klupskog Statuta.

Predsjednik Skupštine Fudbalskog kluba Sarajevo, Maid Delić, predsjedavao je sjednicom najvećeg organa kluba, koji se tako, nakon redovnog zasjedanja 3. juna tekuće godine, ponovo sastao.

“Iskoristili smo prvenstvenu pauzu, kako bismo sazvali vanrednu sjednicu kluba, na kojoj se diskustovalo, te su donešene odluke o restruktuiranju upravljačkih organa FK Sarajevo, odnosno Upravnog odbora i Nadzornog odbora kluba, radi bolje efikanosti rada samog kluba. Također, donešene su i odluke vezane za izmjene i dopune Statuta, u smislu smanjena broja članova Upravnog odbora. Koristim priliku da se zahvalim prijašnjim članovima Upravnog odbora, Mersadu Mahiću i Emiru Salihoviću, te članu Nadzornog odbora, Nedžadu Čagalju, na dosadašnjem radu”, kazao je Maid Delić.

U skladu sa odlukama današnje sjednice Skupštine, u Upravni odbor FK Sarajevo imenovan je Ken Choo, generalni menadžer partnerskog kluba Sarajeva, Cardiff Cityija iz Velsa i izvršni direktor belgijskoj prvoligaša KV Kortrijk, klubove, koji su pod vlasništvom većinskog vlasnika upravljačkih prava u Skupštini Fudbalskog kluba Sarajevo Vincenta Tana.

Upravni odbor FK Sarajevo od 19. decembra tako broji sedam članova i to; predsjednik Edis Kusturica, potpredsjednik Elvir Kantardžić, te članovi Lim Meng Kwong, Ken Choo, Davud Zahirović, Hajrudin Kapetanović i Elvir Krajina.

Također, donešenom odlukom na sjednici Skupštine kluba, Feđa Kusturica, koji je u prethodnom periodu obnašao dužnost potpredsjednika kluba, imenovan je za člana Nadzornog odbora, u kojem se pored njega nalaze i predsjednik Nadzornog odbora, Alen Hujić, te član Irhad Kovačević.

“Smatramo da je održana vanredna sjednica Skupštine FK Sarajevo bila od značaja za naš klub, te vjerujemo da će donešene odluke doprinijeti još efikasnijem radu najviših klupskih organa”, zaključio je Delić.

Funkcije predsjednika i podpredsjednika Skupštine FK Sarajevo i u narednom periodu obnašat će Maid Delić, odnosno Avdo Salihbegović.

Na kraju same sjednice, delegati skupštine, zajedno sa rukovodstvom FK Sarajevo poželjeli su svim navijačima sretne nadolazeće novogodišnje praznike uz želje da FK Sarajevo i u nastupajućoj 2016. godini ostvari zapažene sportske i poslovne rezultate, te su pozvali sve zaljubljenike u Bordo boju da svojim prisustvom na domaćim utakmicama kluba, te učešćem u projektu članstva “Ja-Sam-Sarajevo” i drugim aktivnostima koje sprovodi FK Sarajevo, naprave svoj doprinos u kontinuiranom jačanju i napretku Bordo kluba.