Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sve je jasno

Mbappe se oglasio nakon vijesti da napušta PSG: Poslao sam pismo

mbappe
Foto: PSG/Twitter
Mbappe

Mbappé će nakon ove potvrde potražiti novi klub

Kylian Mbappe (24) neće iskoristiti opciju produženja ugovora s PSG-om do juna 2025. godine. To znači da će njegov ugovor isteći tačno za godinu dana. PSG sada pokušava produžiti ugovor s Mbappéom kako ga sljedećeg ljeta ne bi izgubio bez odštete. Ako Mbappé ne pristane, PSG će ga prodati ovoga ljeta, tvrdi Fabrizio Romano.

Sjajni Francuz je trenutno na pripremama s reprezentacijom, a stigao se i oglasiti na goruću temu: “Nikad nisam razgovarao o produženju ugovora s PSG-om. Od 15. jula 2022. uprava je obaviještena o mojoj odluci da ne produžim nakon 2024. godine. Moje poslano pismo je samo trebalo potvrditi ono što sam im već rekao.”

PSG će ga prodati

PSG ima jasnu namjeru. Mbappé će nakon ove potvrde potražiti novi klub. Izvjesno je da bi Mbappé mogao otići u Real Madrid, koji ga godinama pokušava dovesti. Prošle godine je taj transfer propao jer je Mbappé odlučio produžiti s PSG-om, no sada rastu šanse da za Real zaigra već ove sezone.

Francuski ofanzivac je ove sezone u 43 utakmice zabio 41 gol te deset puta asistirao u svim tekmičenjima. U PSG je stigao iz Monaca u ljeto 2017. na posudbu, a godinu nakon toga PSG ga je platio 180 miliona eura.