Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

savladali panamu

Mauricio Pochettino započeo pobjedom na klupi SAD-a

Foto: Screenshot/X

Bivši trener Tottenhama, Paris Saint-Germaina i Chelseaja angažiran je prošlog mjeseca da preuzme SAD i momčad koja je pobijedila samo jednu od posljednjih sedam utakmica

Argentinac Mauricio Pochettino započeo je svoj mandat selektora nogometne reprezentacije Sjedinjenih Država pobjedom 2:0 nad Panamom u teksaškom Austinu.

Bivši trener Tottenhama, Paris Saint-Germaina i Chelseaja angažiran je prošlog mjeseca da preuzme SAD i ekipu koja je pobijedila samo jednu od posljednjih sedam utakmica. On će voditi Sjedinjene Države kroz Svjetsko prvenstvo 2026., kojega su domaćini s Kanadom i Meksikom. Protiv Panamaca njegovi igrači su pobijedili golovima veznjaka AC Milana Yunusa Musaha (49) i napadača PSV Eindhovena Ricarda Pepija (90+4),

-Jako je dobar osjećaj. Bila je to jako, jako teška utakmica za nas, rekao je Pochettino.

-Gradimo nešto malo po malo. Cilj je 2026., ali mislim da smo sretni jer smo bili solidni i imali smo vrlo profesionalnu izvedbu i bili smo konkurentni. Ali to je samo prvi korak za poboljšanje, podvukao je 52-godišnji stručnjak.

Njegovu reprezentaciju čeka teža kušnja u gostima u utorak, kada će se u Guadalajari susresti s Meksikom. “El Tri” je također nedavno promijenio šefa stručnog štaba s povratkom Javiera Aguirrea za treći mandat kao selektor.