Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bivši trener Chelseaja

Mauricio Pochettino imenovan za novog selektora američke reprezentacije

Foto: X

Argentinac, bivši trener PS-a i Tottenhama, rekao je da njegova odluka da se pridruži američkom nogometu nije bila samo zbog nogometa, već i zbog puta na kojem je reprezentacija i nije mogao propustiti priliku

Bivši trener Chelseaja Mauricio Pochettino imenovan je novim izbornikom američke nogomtne reprezentacije, objavio je u utorak US Soccer.

Pochettino, koji je u maju napustio klupu Chelsea nakon jedne sezone, preuzet će američku nogometnu reprezentaciju uoči Svjetskog prvenstva 2026., koje će zajednički organizirati Meksiko, Kanada i Sjedinjene Države.

Argentinac, bivši trener PS-a i Tottenhama, rekao je da njegova odluka da se pridruži američkom nogometu nije bila samo zbog nogometa, već i zbog puta na kojem je reprezentacija i nije mogao propustiti priliku.

“Izgradit ćemo nešto posebno”

-Energija, strast i glad da ovdje postignem nešto doista historijsko – to su stvari koje su me inspirisale. Vidim skupinu igrača punih talenta i potencijala, a zajedno ćemo izgraditi nešto posebno na što će cijela nacija biti ponosna , rekao je Pochettino.

SAD je bez stalnog selektora od ponižavajućeg ranog ispadanja s Copa Americe na domaćem terenu u srpnju što je dovelo do otkaza Greggu Berhalteru nakon njegovog drugog mandata na mjestu selektora.

Pochettino će preuzeti dužnost nakon što je Mikey Varas, koji je imenovan privremenim selektorom, vodio prijateljske utakmice protiv Kanade prošle subote i Novog Zelanda u utorak.

SAD će sljedeće prijateljske utakmice igrati protiv Paname 12. oktobra i Meksika tri dana kasnije.