Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mane “bez mane”: Pao najbrži “hat-trick” u historiji Premiershipa

Souithampton v Chelsea

U prvom susretu 37. kola engleskog nogometnog prvenstva Southampton je deklasirao Aston Villu 6:1, a junak susreta bio je Sadio Mane koji je postigao najbrži “hat-trick” u historiji elitnog razreda engleskog nogometa.

Senegalski napadač je tri gola zabio za svega dvije minute i 56 sekundi. Mane je mrežu Ville načeo u 13. minuti. Za manje od minutu je zabio i drug gol, a nevjerovatnu seriju je zaključio u 16. minuti trećim golom na utakmici.

Mane je oborio 19 godina star rekord Premiershipa koji je postavio napadač Liverpoola Robbie Fowler postigavši protiv Arsenala 1994. godine tri gola za četiri minute i 23 sekunde.

Mane je oborio i dosadašnji rekord engleskog prvenstva koji je od 1963. držao Graham Leggat. On je u pobjedi Fulhama protiv Ipswich Towna 10-1 zabio tri gola za točno tri minute. Mane je postao i tek treći igrač u historiji Southamptona koji je na jednoj ligaškoj utakmici zabio tri gola. Prije njega to je uspjelo Jamesu Beattieu i Mattu Le Tissieru.

http://www.dailymotion.com/video/x2qe8f3_sadio-mane-fastest-hattrick-in-premier-league-southampton-vs-aston-villa-16-05-2015_sport

Najbrži “hat-trick” u historiji engleskog nogometa ostvario je napadač Bournemoutha James Hayter koji je u susretu druge lige protiv Wrexama 2004. zabio tri gola za dvije minute i 20 sekundi.

Strijelci za pobjedu Southamptona bili su i Shane Long (26, 38) i Graziano Pelle (81), dok je pogodak za Villu zabio Christian Benteke (45+3).