Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Manchester City vraća stari grbi, orao “leti” u penziju

manchester-city-etihad-view

Engleski premijerligaš Manchester City obavijestio je navijače i sportsku javnost da će u narednom periodu biti dizajniran novi izgled grba shodno zahtjevu pristalica kluba sa “Etihada”.

Fudbalski klub Manchester City donio je odluku da u predstojećem periodu promijeni jedno od najvažnijih klupskih obilježja – grb.

Premijerligaš je na zvaničnom sajtu obavijestio navijače i sportsku javnost o tome da će dosadašnji grb u sedmicama a koje slijede biti zamjenjen obilježjem koje imati ovalni oblik.

Na zvaničnom sajtu Manchester Cityja navodi se da je klub razmotrio zahtjeve navijača i saslužao njihove želje, zbog čega se i kreće u dizajniranje novog klupskog grba.

“Orao će nastaviti da živi u srcima navijača i na klupskim obilježjima iz prethodnog perioda, a sa njim će živjeti i sjećanje na uspjehe ostvarene u godinama iza nas. Drago mi je da ćemo ponovo imati grb ovalnog dizajna sličan onom koji je korišten u prošlosti” rekao je generalni sekretar Kluba navijača Manchester Cityha Kevin Parker.

OldBadge

Čelnici Manchester Cityja već su angažovali dizajnere koji će raditi na stvaranju novog grba, a njegova promocija biće upriličena tek nakon što navijači daju saglasnost vezano za izgled.

Podsjećamo da je početkom prošlog vjeka grb Manchester Cityja bio ovalnog oblika a unutar kruga nalazio se štit sa mančesterskim brodom i crvenom ružom iz Lancshirea.