Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lulić najavio borbu za Scudetto i finale Evropske lige

lulic rudiger

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Senad Lulić i ove sezone pruža dobre partije u dresu Lazija. Po odlasku Lucasa Biglije pripala mu je čast ponijeti kapitensku traku u rimskom klubu koji je trenutno plasiran u sam vrh Serije A. Lulić je za italijanske medije priznao da se Lazio može ove sezone boriti za Scudetto ukoliko nastavi pružati igre poput dosadašnjih.

– Zabavljamo se na terenu i uvijek se trudimo da podignemo samopouzdanje. Poznajemo se dobro jer smo već neko vrijeme zajedno, a znamo i kako funkcioniše naša formacija. Na početku sezone niko o nama nije govorio, a sada se borimo za vrh. Pobijedili smo Juventus u dva navrata i jednom Milan i vjerujem da smo na dobrom putu, rekao je Lulić.

Lazio je ambiciozan i u Evropskoj ligi.

– Neću da kažem da nam nije bitno doći do finala Evropske lige i pokušati osvojiti to takmičenje. Priznat ću vam, to je ono što ja stvarno želim da uradimo. Želimo ići što dalje možemo i naravno da ćemo vjerovati da to možemo. Što se tiče Scudetta, o njemu ne pričamo, jer nam ne treba dodatni pritisak. Dug je put pred nama, dodao je kapiten Lazija.