Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

legendarni napadač

Luis Suarez se od dresa Urugvaja oprostio “s nulom”, do 70. gola nije uspio doći

Foto: X

Popularni”Pistolero” odložio je nebesko plavi dres nakon 17 godina s učinkom od 69 golova u 143 nastupa, kao najbolji strijalac u povijesti Celestea

Legendarni urugvajski napadač Luis Suarez (37) oprostio se od reprezentacije u petak u Montevideu remijem 0:0 protiv Paragvaja u kvalifikacijama Južnoameričke zone za Svjetsko prvenstvo 2026. godine.

Suarez naposljetku nije uspio postići brojku od 70 golova, u utakmici obilježenoj s 24 prekršaja i samo jednim udarcem na gol s urugvajske strane. Taj udarac je uputio upravo Suarez, koji je u 18. minuti pogodio stati.

Popularni”Pistolero” odložio je nebesko plavi dres nakon 17 godina s učinkom od 69 golova u 143 nastupa, kao najbolji strijelac u povijesti Celestea.

“Hvala ti na svemu, +Lucho+!”, “Bio si i ostat ćeš moj vječni idol”, “Jedinstven si i neusporediv”: brojne su oproštajne poruke na stadionu Centenario, gdje se okupilo više od 60.000 gledatelja.

S osvojenim bodom u oproštajnoj utakmici svog heroja, Urugvaj je s 14 bodova još uvijek drugi, iza Argentinaca (18), u ovim kvalifikacijama zone Južne Amerike.

Pobjeda Brazila

Brazil se vratio na pobjednički put u kvalifikacijama domaćom pobjedom u Curtitibi od 1:0 nad Ekvadorom zahvaljujući golu napadača Real Madrida Rodryga u prvom poluvremenu. Nakon niza poraza u tri uzastopne kvalifikacijske utakmice, Brazil je učinio taman dovoljno da zasluži pobjedu koja je peterostruke svjetske prvake u mukama podigla na četvrto mjesto na ljestvici s 10 bodova. Imaju osam bodova zaostatka za vodećim Argentinom i samo dva boda više od Ekvadora na šestom mjestu, posljednjem mjestu koje jamči odlazak na SP 2026. godine.

-Trebala nam je ova pobjeda, bez obzira je li bila ružna ili ne. Sretan sam zbog pobjede i gola i nadam se da će nam pomoći da postanemo bolji i da napredujemo na razinu koju želimo postići”, Rodrygo je rekao za brazilsku TV Globo.

Brazil će se u utorak susresti s Paragvajem u Asuncionu, dok će Ekvador u ponedjeljak ugostiti Peru u Quitu.

Kolumbija je u Limi odigrala 1-1 s Peruom, te zauzima treće mjesto s 13 bodova, dok u sljedećem kolu dočekuju Argentince.