Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ljungberg: Švedska reprezentacija je više od Zlatana

680@80

Švedska fudbalska legenda Freddie Ljungberg je uoči početka Evropskog prvenstva u Francuskoj izjavio da su mnogi igrači švedske reprezentacije važni poput Zlatana Ibrahimovića, ali da ne dobijaju priznanje koje se pripisuje jednom od najboljih napadača svijeta, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ekipa Erika Hamrena će Evropsko prvenstvo započeti protiv Republike Irske na Stade de Franceu 13. juna, a u grupi E će igrati i protiv Belgije te Italije.

Bivše krilo Arsenala i West Hama je tom prilikom istakao kako Ibrahimovićeva igra može odvesti Švedsku u knock-out fazu, ali je ukazao na posao koji ostali igrači u timu rade za popularnog napadača.

“Veoma je važno za Švedsku da on ima dobar nastup na prvenstvu kako bismo napredovali. Ali, mi imamo i ostale igrače koji ne dobijaju toliko pažnje, a završavaju posao iza njega i pokrivaju ga kako bi dobio priliku i slobodu da se izrazi. Iako ne završavaju na naslovnicama, oni su podjednako važni za tim”, istakao je Ljugnberg, ali je dodao da je svjestan tereta koji Ibrahomović nosi kao zvijezda tima.

Ibrahimović je odveo je Švedsku na Euro u Francuskoj, kada je u uzvratnoj utakmici baraža protiv Danske postigao dva gola za ukupnih 4:3.

“Izborili smo plasman preko baraža, tako da ne smijemo sebe smatrati favoritima, ali se nadamo da ćemo moći preći grupnu fazu”, kazao je Ljubberg.

Favorit za osvajanje 15. Evropskog prventstva, prema Ljugnbergu, je četverostrki svjetski prvak Njemačka, za koje je kazao da imaju najkompaktniji i najujedinjeniji tim.

“Držao bih Nijemce za favorite. Sviđa mi se način na koji igraju kao tim. Rade veoma dobro i zahtijevaju mnogo jedni od drugih. Izgledaju veoma dobro na terenu. Uživam ih gledati”, kazao je Ljungberg.