Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premiership

Liverpoolu poništen čist gol protiv Tottenhama: Suci su kažnjeni, stiglo i “objašnjenje”

Foto: Screenshot

Vrlo brzo nakon završetka utakmice sudačka organizacija priznala je pogrešku.

Engleski suci Darren England i Dan Cook, koji su iz VAR sobe pratili utakmicu engleskog prvenstva između Liverpoola i Tottenhama, zamijenjeni su na dvije utakmice ove sedmice nakon što su Liverpoolu u subotu pogrešno poništili pogodak u porazu od 1:2.

Liverpool je ostao s devet igrača jer su Curtis Jones i Diogo Jota bili isključeni nakon okršaja na terenu, prije nego što je Tottenham došao do pobjede autogolom Joela Matipa u sudijskoj nadoknadi.

Liverpool je poveo u prvom poluvremenu preko Luisa Diaza koji je stao iza odbrane i opalio u donji kut pokraj vratara Guglielma Vicaria. Ipak, pogodak je sudac poništio zbog ofsajda.

Sudačko tijelo, Professional Game Match Officials Limited (PGMOL), kasnije je priznalo da je bila pogrešna odluka poništiti Diazov pogodak, tvrdeći da se radilo o ljudskoj pogrešci i da je trebalo potvrditi pogodak kroz VAR intervenciju.

“Darren England VAR sudac i Dan Cook, njegov pomoćnik u VAR sobi na utakmici Tottenham – Liverpool zamijenjeni su za utakmice Nottingham Forest – Brentford i Fulham – Chelsea, danas, odnosno sutra navečer”, navodi se u priopćenju PGMOL-a.

Priznali greške

Vrlo brzo nakon završetka utakmice sudačka organizacija priznala je pogrešku.

“Sudačka organizacija svjesna je značajne ljudske pogreške koja se dogodila na utakmici Tottenhama i Liverpoola. Gol Luisa Diaza poništen je signaliziranjem zaleđa sudaca na utakmici što je bila očita pogreška i gol je trebao biti priznat. Ali, VAR nije intervenisao. PGMOL će analizirati kako je došlo do takve pogreške te će kontaktirati Liverpool i priznati grešku”, stoji u službenom saopćenju.

Nekoliko sati nakon što je Premier liga izdala ovo priopćenje, stiglo je i objašnjenje kako je uopće došlo do ovakve ogromne pogreške. Naime, kako tvrdi sudačka organizacija, VAR sudac Darren England mislio je kako je gol isprva priznat.

Nakon kratke provjere uvjerio se da zaleđa nema te je samo javio sucu Hooperu da je “provjera gotova” i da nema ništa sporno.