Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Legendarni Italijan stiže u Fener

dzeko bonucci
FOTO: uefa.com

Iskusni stoper je postigao ugovor koji se zasniva na raskidu saradnje s Union Berlinom, pošto je s Nijemcima trebao odraditi ugovor do ljeta

Legendarni italijanski defanzivac Leonardo Bonucci novi je nogometaš Fenerbahcea, potvrdio je Fabrizio Romano svojim čuvenim riječima “Here we go”.

Bonucci (36) završio je šestomjesečnu epizodu u Union Berlinu i odlučio pojačati Fenerbahce potpisavši ugovor na kratkotrajnoj bazi, odnosno kako bi pokušao pomoći istanbulskoj ekipi u borbi za titulu do kraja sezone.

Iskusni stoper je postigao ugovor koji se zasniva na raskidu saradnje s Union Berlinom, pošto je s Nijemcima trebao odraditi ugovor do ljeta. Međutim, potpisan je sporazumni raskid i dogovorio je saradnju s Fenerbahceom.

Bonucci sutra stiže u Istanbul kako bi bio predstavljen u ekipi našeg Edina Džeke koja vodi žestoku borbu s Galatasarayem za titulu turskog prvaka. Potpisat će ugovor samo do kraja godine.

Dolazak trofejnog stopera izazvao je oduševljenje kod navijača Fenerbahcea, bez obzira što je u poznim igračkim godinama. Slavni Italijan je odigrao 121 utakmicu u dresu reprezentacije i vjerovatno je najzaslužniji što je Italija aktuelni prvak Evrope. S Juventusom je osvojio nevjerovatnih devet titula Serije A.