Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lacazette ispisao historiju Arsenala, Barry prestigao Giggsa

arsenal
Foto: Twitter

Alexandre Lacazette uspio je večeras s dva gola donijeti Arsenalu pobjedu protiv West Bromwich Albiona.

Arsenal je bio apsolutni favorit protiv WBA, ekipa koja u posljednjih nekoliko sezona nije uspijelava postići pogodak protiv Toponika na ovom stadionu.

Reprezentativac BiH Sead Kolašinac na terenu je proveo svih devedeset minuta.

Londonski tim je od samog starta imao inicijativu, a do prednosti je stigao u 20. minutu nakon slobodnog udarca koji je izveo Alexis Sanchez. Lopta se odbila od prečku, a Lacazette glavom pogađa za vodstvo Arsenala. Tim je golom Francuz postao prvi igrač nakon Briana Marwooda i 1988. godine koji je zabio u prve tri domaće utakmice za Arsenal.

Iako je Arsenal nakon prvog poluvremen imao prednost od jednog gola, gosti su bili opasni i propustili nekoliko odličnih prilika za poravnanje rezultata.

Najbolju priliku imali su u 38. minutu, kada je Krychowiak snažno šutirao po sredini gol, ali Monreal izbija loptu i spašava svoj tim.

U samom finišu kapiten Albiona Gareth Barry je još jednom zaprijetio golu Petra Čeha, ali nije došlo do promjene rezultata.

https://www.youtube.com/watch?v=F0lbNn2xK_k

Arsenal je u drugmo dijelu odigrao mnogo bolje i u 67. minutu povećao prednost, a drugi gol na meču bivši igrač Lyona postigao je nakon jedanaesterca.

Ekipa Arsenea Wengera ovo je 10. bod ove sezone nakon šest odigranih kola, dok WBA ostaje na dva boda manje.

Barry oborio Giggsov rekord

Tridesetšestogodišnji Gareth Barry igra svoju, jubilarnu 20. sezonu u najjačoj ligi svijeta, a do ovog meča je sakupio 632 nastupa igrajući za Aston Villu, Manchester City, Everton i WBA.

Isto toliko ima i živa legenda Manchester Uniteda

U Premijer ligi je debitovao još u maju 1998. kao igrač Ville, a i prvi je igrač koji je najmanje 600 puta započeo utakmicu u startnoj postavi. koji je do prošlog vikenda bio usamljen na prvom mjestu vječne liste.