Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kodro: Džeko je najbolji u historiji BiH, volio bih biti kao on

15047924579765

Kenan Kodro je reprezentativni prvijenac postigao u nedjelju u Portugalu na utakmici protiv Gibraltara. Sijao je od sreće na meču u kojem smo osim za drugo mjesto na tabeli igrali i za obraz nakon blamaže na Kipru. U kasnijem razgovoru za špansku Marcu otkrio je zašto tolika sreća na utakmici protiv amatera.

– Ponosan sam zbog svog oca koji neizmjerno voli Bosnu i Hercegovinu, rekao je mlađi Kodro.

Prisjetio se i dana u kadetskoj selekciji Španije u kojoj je igrao s nekim, danas velikim imenima španskog fudbala.

– Possljednji put sam bio reprezentativac Španije kad sam imao 16 godina. Bili su u timu i Bernart, Campana, Rafinha, Deulofeu, Alkcer i Jese, rekao je, a potom se opisao sreću nakon prvog poziva iz Nogometnog saveza BiH.

– Sjedio sam sa sestrom i ručao kad je zazvonio telefon. Mislio sam da zove neko od rodbine, ali sam se prevario. Bio sam sretan i nisam znao koga prvog da zovem da mu pričam o tome. Na kraju sam naravno prije ostalih nazvao oca, podsjetio je Kodro.

Nakon debija uslijedio je prvi pogodak, a teški ispiti, kako kaže, tek dolaze.

– Igrat ćemo protiv Belgije i Estonije i bit će u oba navrata jako teško. Ne predajemo se, imamo veliku želju da ponovo idemo na Svjetsko prvenstvo. Volio bih tamo igrati protiv Španije, kaže Kodro.

Osvrnuo se i na odnos s kapitenom Džekom.

– Džeko me voli i dobar je prijatelj. On je najbolji igrač u historiji naše zemlje. Volio bih nekad biti kao on. Igrati s njim je prava privilegija, niko osim njega za BiH nije uspio postići preko 50 golova, dodao je Kodro.