Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

primera

Kodri 90 minuta u Joaquinovoj predstavi za istoriju

joaqin (1)

Tridesetosmogodišnji kapiten Betisa je oborio rekord i postao najstariji fudbaler koji je uspio da postigne hat-trick u La Ligi

Betis je pobjedom 3:2 prekinuo seriju Athletic Bilbaa (tri pobjede zaredom). Blistao je veteran Joaquin sa postignuta tri gola za samo 18 minuta.

Tridesetosmogodišnji kapiten Betisa je oborio rekord i postao najstariji fudbaler koji je uspio da postigne hat-trick u La Ligi.

Joaquin je zabio het-trik s 38 godina i 140 dana i tako srušio rekord koji je držaoa legendarni Alfredo Di Stefano, koji je s 37 godina i 255 dana 15. marta 1964. postigao het-trik u dresu Real Madrida.

Joaquin je otvorio svoju seriju u drugom minutu, na drugi gol je sačekao još devet minuta da bi na 3:0 povisio u 20. minutu meča.

Bilbao je uspio da smanji na 3:1 u ovom dijelu igre zahvaljujući Inakiju Williamsu, koji je pogodio iz penala u 44. minutu.

Nastavak susreta protiče u blagoj inicijativi Athletica, gosti su uspjeli da dođu na 3:2 u 75. minutu golom Berchichea, no više od toga nisu mogli.

Bivši reprezentativac BiH Kenan Kodro je odigrao svih 90 minuta za Athletic.