Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Klopp: Protiv Hulla moramo biti ljuti

klopp

Jurgen Klopp, menadžer Liverpoola kaže da njegova ekipa protiv Hull Cityja u subotu mora biti ljuta, kako ni razbili percepciju da nisu u stanju da pobijede “manje timove“ u Premier ligi, javlja Anadolu Agency (AA).

“Redsi“ su na početku sezone uspjeli savladati u gostima timove iz vrha engleskog fudbala, kao što su Arsenal i Chelsea, zatim aktuelni šampion Leicester, te odigrati neriješeno u gostima kod Tottenhama. No, potpuno neočekivano su poraženi od Burnleya, ali se Klopp nada da se takvo izdanje njegovog tima neće ponoviti u subotu na “Anfieldu“.

“Da, potrebno nam je da budemo ljuti protiv Hulla. Oni žele naše bodove. Moramo misliti o tome zašto ljudi smatraju da imamo problema sa timovima koji ‘parkiraju autobus’ ispred svog gola. Volio bih da vidim svakoga da ide sa istim očekivanjima u ovu utakmicu. Zašto bi bilo lako? Zašto tim, kojeg smatraju slabijim od nas, ne bi imao priliku da pobijedi? Ne mogu garantovati da se ne radi o stavu igrača. Hull je spreman za Premier ligu. Imaju vrlo iskusnog trenera i ekipu sa izgrađenim stavom“, poručio je Klopp.

Liverpool nakon pet kola u Premier ligi zauzima šesto mjesto sa deset bodova, pet manje od lidera Manchester Cityja.