Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Klopp: Pobjeda protiv Dortmunda evocirala uspomene na Istanbul

Jurgen Klopp

Nakon veličanstven pobjede protiv Borussie Dortmund rezultatom 4:3 u četvrtfinalu Lige Evrope, Jurgen Klopp, menadžer Liverpoola rekao je da mu je utakmica evocirala uspomene na Istanbul. Te 2005. godine su „redsi“ u finalu Lige šampiona gubili na poluvremenu od Milana sa 0:3, ali su u nastavku zablistali stigli do 3:3 i poslije penala podigli pehar namijenjen šampionu Evrope, javlja Anadolu Agency (AA).

Na „Anfield Roadu“ sinoć slična situacija. Poslije 45 minuta Borussija je vodila sa 2:0, a poslije 57 sa 3:1. No, to nije pokolebalo Liverpoolove igrače. Naprotiv do kraja utakmice napravili su veliki preokret i stigli do 4:3, te sa ukupnih 5:4 plasirali se u polufinale Lige Evrope.

„Kontra napad Dortmunda u pojedinim trenucima je izgledao neodbranjivo, što se najbolje vidjelo u četvrtoj i devetoj minuti kada su dali golove. Veoma često u fudbalu je nakon 0:2 tako rano utakmica gotovo, ali ne sa ovim Liverpoolovim timom. Super je biti dio svega ovoga. Na poluvremenu je atmosfera u svlačionici bila dobra, jer sam bio zadovoljan. Nedostajali su samo golovi, ali smo imali igru. Rekao sam momcima, nisam bio tamo, ali sjetite se da je Liverpool gubio 0:3 na poluvremenu i uspio je osvojiti Ligu šampiona. Dakle, iako je to malo vjerovatno, to je moguće i trebamo probati“, prepričava Klopp.

Čim su postigli prvi gol na otvaranju drugog dijela utakmice Klopp smatra da su svi na stadionu mogli osjetiti da se nešto dešava.

„To se moglo osjetiti, namirisati u vazduhu. Iako je Borussija povela sa 3:1 igrači su pokazali fenomenalan karakter. Istina da bi ste napravili takav preokret protiv jakog protivnika potrebna vam je sreća. Međutim, niko ko je gledao utakmicu ne može reći da nismo zaslužili trijumf“, zaključio je njemački trener.

Osim Liverpoola u polufinale Lige Evrope plasirali su se Sevilla, Shakhtar i Villareal. Žrijeb parova biće održan danas u Nionu sa početkom u 12.30 sati.

Liverpool ponovo pokazao: Čuda su moguća