Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Peto kolo Wwin lige BiH

Kiks Želje na krcatoj Grbavici, Sloga nosi vrijedan bod

Foto: FK Željezničar

Željo je nakon ovog kola treći s 1o bodova, dok je Sloga deveta.

Fudbaleri Željezničara su večeras u okviru petog kola Wwin lige BiH na krcatoj Grbavici odigrali samo 1:1 protiv Sloge iz Doboja i tako prekinuli niz dobrih rezultata.

Domaćini su dominirali tokom cijele utakmice, s tim da treba naglasiti da su gosti iz Doboja pružili dobar otpor favoriziranom protivniku.

Nakon početnog ispitivanja snaga, Grbavica je utihnula. Igrala se 20. minuta kada su gosti preko Grabeža poveli 1:0.

Prvo priliku za Želju imao je Boljević u 34. minuti, koji je sjajno iz slobodnjaka šutirao, ali Pavlović još bolje brani.

Do kraja prvog poluvremena pokušavali su domaći doći do izjednačenja, ali na odmor se otišlo pri vodstvu gostiju.

U drugom poluvremenu rafalna paljba prema golmanu Sloge Pavloviću. Prosto je nevjerovatno da je Željo uspio zabiti samo jedan gol, a imao je nekoliko zicera.

Igrala se 54. minuta kada je Krpić sjajno iz voleja šutirao, ali ponovo maestralno brani Pavlović.
Konačno u 61. minuti Željo stiže do zasluženog izjednačenja, a strijelac je bio Krpić.

I nakon izjednačenja tim s Grbavice nastavio je s napadima, a u 73. minuti vidjeli smo vjerovatno najveći promašaj u dosadašnjem dijelu sezone, a vjerovatno će biti na listi najvećih i do kraja prvenstva.

Lopta se odbila do Markovića koji je bio na šest ili sedam metara od gola, a golman Pavlović je ležao na podu. Ipak, bek Željezničara je iz prve šutirao preko gola iako je imao “sve vrijeme ovog svijeta” da se namjesti i pogodi otvoreni gol.

Pokušavao je Željo do kraja da dođe do preokreta, a mreža se zatresla još jednom u 97. minuti, ali je nakon pregleda VAR-a, gol opravdano poništen, jer je Krpić igrao rukom.

Ostalo je do kraja 1:1.

Željo je nakon ovog kola treći s 10 bodova, dok je Sloga deveta.