Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poruka svima

Kakva igra i kakva ekipa: Moćna Barca pregazila Real u Madridu

Foto: Screenshot

Bila je ovo još jedna nevjerovatna partija Barce, koja je najvećem rivalu zadala najteži mogući udarac na njihovom terenu.

Najveća klupska utakmica na svijetu, popularni El Clasico igrao se večeras u Madridu na Santiago Bernabeu, a Barcelona je bila ubjedljiva i slavila rezultatom 4:0.

Bila je ovo svojevrsna potvrda, ali i poruka svim rivalima u Španiji, ali i Evropi da se Barca vratila.
Ruku na srce, i Real je imao šansi, pogotovo u prvom poluvremenu i ko zna kako bi se susret završio da su napadači Kraljevskog kluba, prije svega Mbappe i Vinicius bili precizniji.

Ipak krenimo redom.
Igrala se 13. minuta kada smo vidjeli prvu šansu na utakmici preko Yamala, ali mladi Španac iz odlične pozicije šutira direktno u golmana Reala Lunina.

Real je uzvratio desetak minuta kasnije kada je Vinicius nakon nekoliko driblinga s vrha peterca šutirao, ali na njegovu žalost nije bio precizan.

Uzvratila je Barca u 28. minuti, ali udarac Pedrija odlazi preko gola.
Real je došao do gola u 30. minuti, kada je pogodio Mbappe, ali nakon intervencije VAR-a isti je poništen zbog minimalnog ofsajda.

Na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0.
U drugom poluvremenu smo vidjeli zašto je Barca ove sezone pod trenerskom palicom Hansija Flicka strah i trepet za odbrane u Španiji.

Igrala se 54. minuta kada je nakon sjajne dubinske asistencije Casada Lewandowski rutinski pogodio za 1:0 i muk na Bernabeu. Taj gol pogledajte OVDJE

Samo tri minute kasnije Poljak je udvostručio prednost Barce, a majstorski je pogodio glavom nakon ubačaja Baldea. Gol pogledajte OVDJE

Mogao je Lewa i do hat-tricka, ali je u 66. minuti uspio promašiti prazan gol nakon asistencije Raphinge.
Real je samo tri minute kasnije mogao do gola, ali se najbolje nije snašao Bellingham.

Igrala se 77. minuta kada je fenonenalni Yamal zabio za 3:0, a konačnih 4:0 postavio je ove sezone nevjerovatni Raphinha.

Gol Yamala pogledajte OVDJE, a Raphinhe OVDJE

Bila je ovo još jedna nevjerovatna partija Barce, koja je najvećem rivalu zadala najteži mogući udarac na njihovom terenu.

Barca je sada i povećala svoju prednost na liderskoj poziciji i ima 30 bodova, šest više od Reala koji je drugi.

U narednom kolu Barca dočekuje Espanyol u lokalnom derbiju, dok Real ide na gostovanje Valenciji.

Standings provided by Sofascore