Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

austrija

Jusuf Gazibegović dalekometnim projektilom načeo mrežu GAK-a, potom je upisao i asistenciju

jusuf gazibegovic gol
FOTO: Screenshot
Jusuf Gazibegović briljira u dresu Sturma

Gazibegović je igrao do 75. minuta, a Sturm je nakon 10 odigranih utakmica na prvom mjestu austrijske lige sa četiri boda više u odnosu na drugoplasriani Rapid

Jusuf Gazibegović, bosanskohercegovački reprezentativac, odigrao je sjajan meč u derbiju između njegovog Sturma protiv Grazer AK-a. Gazibegović je postigao gol, upisao i asistenciju, a njegova ekipa slavila je ubjedljivu pobjedu rezultatom 5:2.

Aktuelni prvak Austrije još jednom je potvrdio da je posljednjih godina znatno bolji tim od gradskog rivala GAK-a. Sturm je u vodstvo došao u 34. minuti. A, strijelac tog gola bio je upravo naš Jusuf Gazibegović i to iz slobodnog udarca s tridesetak metara udaljenosti.

Gazibegović je opalio iz velike udaljenosti, a treba reći i da mu je prilikom gola pomogla i domaća odbrana. Jedan odbrambeni igrač skrenuo je loptu i tako prevario golmana. Gol je na službenoj stranici austrijske Bundeslige pripisan Gazibegoviću.

Gazibegović je u nastavku utakmice namjestio i gol za Otara Kiteishvilija iz slobodnog udarca. Igru je napustio u 75. minuti uz zaslužene ovacije s tribina. Bio je to bh. internacionalcu prvi gol ove sezone.

Sturm je nakon 10 odigranih utakmica na prvom mjestu austrijske lige sa četiri boda više u odnosu na drugoplasriani Rapid. Ekipa iz Beča ima i utakmicu manje.

Gazibegoviću golovi za TV špice nisu nešto nepoznato, nije mu prvi put da na takav način pogađa.