Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

riječi su suvišne

Jedna slika s tribina Koševa izazvala je lavinu komentara (FOTO)

sarajevo zrinjski1

Sarajevo veliki derbi na Grbavici sada dočekuje sa samo šest bodova prednosti u odnosu na Zrinjski, i nema sumnje da je alarm za uzbunu na Koševu već upaljen

Sarajevo je jučer ponovo zapelo na Koševu. Na stadionu Asim Ferhatović Hase, prvi pratilac Bordo tima na tabeli, Zrinjski, uzeo sve. Golom Mandića u 52. minutu.

Teško ko je očekivao da će Sarajevo u prva dva kola treće i završne runde Premijer lige BiH uzeti tek jedan bod. Jer, podsjećamo, Musemićeva četa zapela je i protiv Krupe, kolo ranije. Doduše tada su uspjeli sačuvati barem jedan bod.

– Nismo bili na nivou, a svaka naredna utakmica će biti teška za nas, poručio je Husref Musemić nakon novih prosutih bodova na domaće terenu.

Musemić ne krije, a i zašto bi. Jasno to vide i navijači s tribina. Jedna fotografija, koja je osvanula na društvenim mrežama nakon utakmice i izazvala različite komentare, možda najbolje oslikava igru, još uvijek, velikog favorita za titulu.

Igranje “FIFA-e” na mobilnom telefonu ovoj je dvojici mlađih navijača Bordo tima bilo puno zanimljivije od onoga što se dešavalo na terenu… Komentari na ovu fotku na društvenim mrežama bili su podijeljeni, uglavnom na one koji smatraju da je ova fotka “sjajan opis onoga što se dešavalo na terenu”, i najbolja “slika ‘kvalitete’ našeg fudbala uopšte”, do onih koji su sasipali drvlje i kamenje na ovu dvojicu dječaka kao i moderne tehnologije (?!) “koje nam uništavaju djecu”…

Sarajevo veliki derbi na Grbavici sada dočekuje sa samo šest bodova prednosti u odnosu na Zrinjski, i nema sumnje da je alarm za uzbunu na Koševu već upaljen. Protiv Želje neće biti prostora za kalkulacije. Zrinjski u naredom kolu čeka Krupu u Mostaru.