Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon teškog poraza

Jagodić: I dalje žalim za drugim kolom i Željezničarom, imali bismo šest bodova

vlado jagodic
Foto: Dragan Šutvić/ Mondo

Rekao je da želi da Borac osvoji titulu, da nema šta zamjeriti svojim igračima (!?), a potom je izjavio i da i dalje žali za odgođenom utakmicom protiv Željezničara u 2. kolu

Vlado Jagodić dao je zanimljivu izjavu i na konferenciji za medije nakon sinoćnje utakmice protiv Borca.

Njegova Sloga deklasirana je s 0:5 u Banjaluci, a Jagodiću očito nije teško pao ovaj poraz.

Rekao je da želi da Borac osvoji titulu, da nema šta zamjeriti svojim igračima (!?), a potom je izjavio i da i dalje žali za odgođenom utakmicom protiv Željezničara u 2. kolu.

Tada su Plavi još igrali Evropu, te su im utakmice odgađane kao i svim drugim bh. predstavnicima u istoj.

“Ekipa je u dobrom psihološkom stanju, a u klubu je sve u redu. Ni stručni štab ni igrači nisu krivi što moramo podizati infrastrukturu na viši nivo. Pomalo smo žrtve toga. I dalje žalim za drugim kolom i Željezničarom, koji nam je Savez odgodio, jer mislim da smo tada bili u izuzetno dobrom stanju i mislim da bismo imali najmanje šest bodova. A u ovom trenutku imati šest bodova, a igrati ovoliko utakmica na gostujućem terenu, bilo bi fantastično”, rekao je Jagodić, komentarišuću dosadašnja četiri meča u Premijer ligi BiH, koje je Sloga Meridian igrala van svog stadiona.

“Nema nikakve uzbune kod nas i smatram da ne treba ni da je bude, jer ovo treba na jedan normalan, civilizovan, profesionalan i ljudski način analizirati”, jasan je Jagodić, prenosi Mondo.

Na klupi je sinoć ostavio nekoliko bitnih igrača i na teren poslao čak pet U-21 igrača.

“Utakmica protiv Borca izašla je iz okvira prethodna tri meča. Tada smo bili na nivou. To što nismo imali sreću da poentiramo prije protivnika, a da primimo onakve golove kakve smo primili, to nas je mnogo koštalo. Na tome radimo – na psihološkom nivou. Vidjeli ste da su momci koji su istrčali bili nasmijani, osjetili su šta znači draž Gradskog stadiona i ovakva utakmica i oni imaju veliko iskustvo. Ne dam nikome da klone glavom i duhom. Idemo dalje”, ne smatra Jagodić da je vrijeme da se upali “crvena lampica”.