Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Iz Borca poručuju: Sve osim pobjede je neuspjeh

DSC_0339

Banjalučki Borac vjeruje i da će u nedjelju (20.00) protiv dosad neporažene Mladosti iz Doboja kod Kaknja uspjeti da nastavi pobjedničku seriju u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, prenosi Mondo.

“Velikan iz Platonove” je u povratničkoj sezoni u bosanskohercegovačkoj eliti zabilježio dvije startne pobjede (Čelik – 2:0, GOŠK – 0:1) i nema namjeru da stane ni u nedjelju, kada na Gradski stadion dolazi, takođe dosad maksimalna Mladost iz Doboja kod Kaknja.

Uz dužno poštovanje ekipi Edisa Mulalića, nekadašnjeg trenera Željezničara, strateg Banjalučana Željko Vranješ je banjalučkim novinarima u Trofejnoj sali priznao da bi uz adekvatan pristup crveno-plavih, bodovi morali da ostanu u Banjaluci.

“Normalno, kad smo domaćini nikad nećemo prepustiti ulogu favorita. Očekujemo tvrdu i neizvjesnu utakmicu jer je Mladost u dosadašnja dva kola pokazala da je ekipa koja ima i ‘glavu i rep’. Međutim, sve zavisi od nas, ako iziđemo onako kako možemo očekujemo trijumf”, izjavio je Vranješ i dodao da nema previše kadrovskih problema, osim činjenice da će susret propustiti Uroš Mirković i da je Nemanja Janičić pod upitnikom.

“Bez obzira ko bude istrčao na travnjak, svaki izostanak možemo da nadoknadimo”, dodao je trener Banjalučana, ali nije želio da otkrije sastav odnosno ko će da zamijeni pomenutog Mirkovića.

Novopridošli napadač u crveno-plavom taboru Mahir Karić, koji se fantastično snalazi u protivničkom šesnaestercu, dodao je da su u svlačionici Borca svi spremni za duel sa gostima iz Doboja kod Kaknja.

“Svako ko dobije šansu da zaigra od početka daće maksimum da osvojimo tri nova boda i potvrdimo važnu pobjedu iz Gabele protiv GOŠK-a. Dobro znamo da nam stiže neugodna ekipa koja je poput nas ostvarila maksimalan učinak. Stvarno ih poštujemo ali igramo na svom terenu i sve osim pobjede će za nas biti neuspjeh”, istakao je Karić.

Njegov saigrač iz banjalučkog tabora Branko Ojdanić je još jednom podvukao da u svlačionici Borca vlada izuzetno odlično atmosfera i da su svi uvjereni da će Borac nastaviti seriju pobjeda.

“Prvenstveno se nadam da ćemo pružiti dobru partiju pred našim navijačima, koje bih pozvao da ispune Gradski stadion kao što je bio slučaj protiv Čelika. Taj dan je stvarno bilo lijepo biti ‘borčevac’ i uživati u lijepoj fudbalskoj predstavi. Nadam se da će tako da bude i u nedjelju protiv Mladosti”, podvukao je Ojdanić.