Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mediaset

Italijani tvrde: Džeko pristao na ponudu Hajduka, uskoro potpisuje

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Džeko je trenutno član istanbulskog velikana Fenerbahčea u kojem je prošle sezone demonstrirao da je još uvijek u vrhunskoj formi

Kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko postat će novi igrač Hajduka, tvrdi italijanski Mediaset.

Italijani pišu da je Džeko prihvatio ponudu koju su mu predstavili sportski direktor Nikola Kalinić i trener Gennaro Gattuso te će uskoro potpisati dvogodišnji ugovor s Hajdukom.

Džeko je trenutno član istanbulskog velikana Fenerbahčea u kojem je prošle sezone demonstrirao da je još uvijek u vrhunskoj formi.

U 46 utakmica zabio je 25 i namjestio deset golova. Fenerbahče je u prvenstvu završio drugi, s tri boda manje od prvaka Galatasaraya.

Fenerbahče je ovo ljeto preuzeo Portugalac Jose Mourinho, koji je očito odlučio da ne računa na bosanskohercegovačkog napadača. Ista stvar se dogodila i prije tri godine, kada je Džeko nakon Mourinhovog dolaska otišao iz Rome u Inter.

Blistava karijera

Najbolji strijelac reprezentacije BiH je uz Fenerbahče igrao još za Željezničar, Teplice, Usti nad Labem, Wolfsburg, Manchester City, Romu i Inter.

Veoma dubok trag Džeko je ostavio i u Njemačkoj, gdje je 2009. vodio Wolfsburg do naslova prvaka, a godinu dana kasnije bio je najbolji strijelac Bundeslige. S Cityjem je dva puta bio prvak Engleske, a 2017. bio je najbolji strijelac Serie A. Najbolji je strijelac u historiji reprezentacije BiH sa 65 golova. U karijeri je za klubove i reprezentaciju zabio preko 400 golova.