Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Iran autogolom u sudijskoj nadoknadi savladao Maroko (VIDEO)

iran maroko
FOTO: Fifa.com

Reprezentacija Irana je u grupi “B” Svjetskog fudbalskog prvenstva u Rusiji golom u posljednjim minutama meča slavila protiv selekcije Maroka sa 1:0, javlja Anadolu Agency (AA).

Gledaoci su u prvom poluvremenu meča vidjeli mali broj izglednih prilika s obje strane, a na odmor se otišlo kod rezultata 0:0.

U nastavku skoro ista igra, uz to da je selekcija Irana u petoj minuti sudijske nadoknade autogolom Aziza Bouhaddouza ipak uspjela doći do veoma važno pobjede u 1. kolu grupe “B”.

S druge strane, navijači Maroka i Irana kao i navijači iz različitih dijelova Rusije i Finske ulice Saint Petersburga su prije samog meč pretvorili u pravi karneval.

Ljubitelji fudbala su, noseći nacionalne zastave i obučeni u šaroliku tradicionalnu odjeću, privukli veliku pažnju u ruskom gradu.

U okviru grupe “B” večeras od 20:00 sati na programu je duel Portugala i Španije.

Svečanom ceremonijom na moskovskom stadionu “Luzhniki” u četvrtak je otvoreno Svjetsko prvenstvo u nogometu na kojem će se za titulu prvaka svijeta boriti ukupno 32 reprezentacije.

Tokom Svjetskog prvenstva odigrat će se ukupno 64 utakmice, a finalni meč na rasporedu je 15. jula i igrat će se u Moskvi.