Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ihtijarević šef skauting odjela FK Sarajevo

faruk ihtijarevic

Upravni odbor Fudbalskog kluba Sarajevo imenovao je bivšeg igrača i kapitena Fudbalskog kluba Sarajevo Faruka Ihtijarevića na poziciju šefa skauting službe kluba.

Ihtijarević, koji je bordo dres oblačio na 314 zvaničnih utakmica, preuzet će rukovodođenje tijelom koje će u saradnji sa šefom stručnog štaba i šefom Akademije FK Sarajevo voditi aktivnosti vezane za dovođenje igrača u prvi tim i Akademiju, saopćeno je iz FK Sarajevo.

– Nastojat ćemo u narednom periodu izvršiti kvalitetan skauting na čitavoj teritoriji Bosne i Hercegovine. Želimo pokušiti pridobiti kvalitetne, mlade igrače. Moramo uspostaviti kvalitetnu mrežu, a uz odgovarajuće upute iz Cardiff Cityja, te KV Kortrijk vjerujem da možemo uspostaviti jedan kvalitetan sistem uz jasno definisane principe rada – kazao je Ihtijarević.

U skauting odjelu Fudbalskog kluba Sarajevo nalaze se Faruk Ihtijarević, Semjon Milošević, Nebojša Đokanović, Zlatko Tipura, Irfan Isović, a posebnu ulogu u sportskim analizama i ocjenama imat će proslavljeni fudbaler Sarajeva Predrag Pašić.